Fortune 500 listesine BIST'ten 44 şirket girdi

Fortune 500'de ilk 100'e hisse senetleri Borsa İstanbu'da işlem gören 44 şirket girdi

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Fortune Türkiye ve CRIF Türkiye'nin Türkiye'nin en büyük 500 şirketinin listelendiği 'Fortune 500 Türkiye-2020'de hisseleri Borsa İstanbul'da işlem gören 44 şirket yer aldı.

TÜPRAŞ İLK SIRADA

Şirketlerin 2020 yılı net satışlarına göre sıralandıkları listede, Borsa İstanbul'da yer alan şirketler içinde en üstü sırada Tüpraş yer aldı. Geçen yıl Fortune 500 Türkiye'nin ilk sırasında yer alan Tüpraş, bu yıl net satışlarındaki yüzde 29,4'lük düşüşen etkisi ile ikinci sırada yer aldı.

Geçen yıl 500 şirket arasında 6'ncı sırada yer alan BİM, bu yıl satışlarını yüzde 38 artırarak 3'ncü sıraya ve Borsa İstanbul şirketleri arasında ikinci sıraya yükseldi.

Ford Otomotiv de genel listedeki 7'nci sıradan 4'üncü sıraya yüseldi ve Borsa İstanbul şirketleri arasında 3'ncü sırada yer aldı. 2019 yılı satışları ile genel listedde üçüncü sırada ve Borsa İstanbul şirketleri arasında ikinci sırada olan THY ise pandeminin etkisi ile genel sıralamada 5'nci sıraya, Borsa İstanbul şirketleri sıralamasında ise 4'üncü sıraya geriledi.

FORTUNE 500'DE YER ALAN BİST ŞİRKETLERİ

Fortune 500 Türkiye'nin ilk yüzünde hisseleri Borsa İstanbul'da işlem gören Arçelik, Erdemir, Turkcell, Migros, Türk Telekom, Anadolu Efes, Tofaş, Enerjisa, Vestel Elektronik, Şok Marketler, Selçuk Ecza, Doğuş Otomotiv, Aselsan, Petkim, Enka İnşaat, Indeks Bilgisayar, Aygaz, Ülker Bisküvi, Zorlu Enerji, Carefoursa, Kardemir, Aksa Enerji, Sarkuysan, Türk Traktör, Teknosa, Gübre Fabrikaları, Bizim Toptan, İzmir Demir çelik, Arena Bilgisayar, Sasa Polyester, Başkent Doğalgaz, Pegasus Hava Taşımacılığı, Kordsa Teknik, Ulusoy Un, Brisa, Penta Teknoloji,Aksa Akrilik, MLP Sağlık, Borusan Boru ve Banvit yer aldı.

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa Hisse Yorumları
Yorumlar