Galatasaray-Fenerbahçe Süper Kupa maçı iptal edildi

Yapılan toplantı sonrası kulüplerin maça çıkacağı açıklandı. Ancak Fenerbahçe ve Galatasaray, kamp yaptığı otelden ayrılmadı. Gelişmelerin ardından Süper Kupa finali iptal edildi.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Fenerbahçe ve Galatasaray arasındaki Süper Kupa maçı, Suudi Arabistan'da yaşanan Atatürk krizi sonrası iptal edildi. Suudi yetkililerin, Fenerbahçe ve Galatasaray'ın Atatürk tişörtleriyle sahaya çıkmasına izin vermemesi üzerine, iki kulüp yöneticileri maça çıkmama kararı aldı.

Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da saat 20.45'te oynanması plananan maça saatler kala, Atatürk krizi yaşandı. Fenerbahçe ve Galatasaray cephesi, sahaya Atatürk'ün "Yurtta Sulh Cihanda Sulh" ve "Ne Mutlu Türküm Diyene" sözlerinin yer aldığı pankartlarla sahaya çıkmak istedi.

Yapılan toplantı sonrası kulüplerin maça çıkacağı açıklandı. Ancak Fenerbahçe ve Galatasaray, kamp yaptığı otelden ayrılmadı. Gelişmelerin ardından Süper Kupa finali iptal edildi.

Galatasaray ile Fenerbahçe arasında Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da oynanacak olan Turkcell Süper Kupa maçı öncesi kriz yaşandı. Suudi yetkililer bazı taleplere olumsuz cevap verdi.

Yasağı koyanın Suudi hükümeti olduğu iddia edildi. İki kulüp yasağın kaldırılmasını talep etti. 

FİNAL İPTAL EDİLDİ, FENERBAHÇE VE GALATASARAY TÜRKİYE'YE DÖNÜYOR

Ancak Atatürk tişörtleriyle ısınmaya çıkmak isteyen Fenerbahçe ve Galatasaray, kamp yaptığı otelden ayrılmadı. Takımların dönüş hazırlığı yaptığı bilgisi verildi.

Yaşananların ardından Süper Kupa finali iptal edildi. 

TİŞÖRT VE PANKARTA ONAY ÇIKMADI

Riyad'dan bildiren NTV Spor Müdürü Ali Dedeoğlu, İstiklal Marşı konusunda bir problem olmadığını ancak tişört ve pankarta onay çıkmadığını aktardı.

TFF NE DEDİ?

TFF'den yapılan açıklamada, "Süper Kupa Maçı Türk Bayrağımız huzurunda, 100. Yıl Kutlama Etkinlikleriyle, Şehitlerimiz için saygı duruşuyla ve sanatçı Norm Ender’in okuyacağı İstiklal Marşımız ile başlayacaktır." denilmişti.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Milli Takımlardan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Hamit Altıntop ise "İstiklal Marşı ile ilgili taahhütname var. Suudiler bu taahhütnameye uymak zorunda." dedi.

 

 

Kategoriler Gündem
Yorumlar