Galatasaray, Kartal'ı Icardi'yle avladı!

Trendyol Süper Lig'in 9. haftasındaki derbide RAMS Park'ta Beşiktaş'ı konuk eden Galatasaray, Arjantinli yıldızı Icardi'nin 26 ve 82'nci dakikalarda attığı gollerle sahadan 2-1 galip ayrıldı. Beşiktaş'ın tek golü ise 69. dakikada Chamberlain'den geldi.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Trendyol Süper Lig'in 9. haftası mücadelesi dev bir derbiye sahne oldu. RAMS Park'ta Beşiktaş'ı konuk eden Galatasaray sahadan  2-1 galip ayrıldı.

Sarı kırmızılı ekibe 3 puanı getiren goller 26 ve 82'nci dakikalarda Arjantinli yıldızı Icardi'den geldi.

Beşiktaş'ın tek golünü ise 69. dakikada Chamberlain kaydetti. 

Öte yandan kaleci Mert Günok, Beşiktaş savunmasının arkasına sarkan Mauro Icardi'ye ceza sahası dışında kayarak müdahale etti. Video yardımcı hakem sisteminden (VAR) pozisyonun tekrarını izleyen hakem Halil Umut Meler, 30. dakikada Günok'u kırmızı kartla oyundan attı.

Galatasaray bu skorla puanının 25 puana yükseltti ve maç fazlasıyla liderlik koltuğuna oturdu. Siyah beyazlılar ise 16 puanda 4'üncü sırada kaldı.

İLK 11'DE 3 DEĞİŞİKLİK

Sarı-kırmızılı takımın teknik direktörü Okan Buruk, ligde Bitexen Antalyaspor'u 2-0 yendikleri maçta ilk 11'de görev alan oyunculardan Kazımcan Karataş, Tanguy Ndombele ve Barış Alper Yılmaz'ı yedeğe çekti.

Tecrübeli teknik direktör, Beşiktaş derbisinde bu futbolcuların yerlerine Angelino, Kaan Ayhan ve Tete'yi ilk 11'de sahaya sürdü. Galatasaray, derbiye Fernando Muslera, Sacha Boey, Davinson Sanchez, Abdülkerim Bardakcı, Angelino, Kaan Ayhan, Lucas Torreira, Tete, Kerem Aktürkoğlu, Wilfried Zaha ve Mauro Icardi ile başladı.

Sarı-kırmızılı takımın yedek kulübesinde ise Kazımcan Karataş, Tanguy Ndombele ve Barış Alper Yılmaz'ın yanı sıra Günay Güvenç, Kerem Demirbay, Dries Mertens, Halil Dervişoğlu, Victor Nelsson, Sergio Oliveira ve Cedric Bakambu oturdu.

ZİYECH KADRODA YOK

Galatasaray'ın Faslı futbolcusu Hakim Ziyech, Beşiktaş derbisinin kadrosunda yer almadı.

Sakatlığı nedeniyle bir süredir tedavi gören Faslı futbolcu, son iki antrenmanda takımla çalışmasına rağmen derbinin kadrosuna alınmadı.

ALİ SAMİ YEN SPOR KOMPLEKSİ'NDEKİ 300. MAÇ

Galatasaray, Beşiktaş derbisiyle Ali Sami Yen Spor Kompleksi'ndeki 300. resmi maçına çıktı.

Sarı-kırmızılı ekip, 15 Ocak 2011'de Hollanda temsilcisi Ajax ile yapılan özel maçla açılan statta şu ana kadar 299 karşılaşma oynadı.

BEŞİKTAŞ'TA BEŞ DEĞİŞİKLİK

Trendyol Süper Lig'in 9. haftasında Galatasaray'a konuk olan Beşiktaş, son maçına göre 5 değişiklikle sahaya çıktı.

Siyah-beyazlı futbol takımı, RAMS Park'ta oynanan maça Mert Günok, Valentin Rosier, Daniel Amartey, Omar Colley, Bakhtiyor Zaynutdinov, Amir Hadziahmetovic, Tayfur Bingöl, Rachid Ghezzal, Gedson Fernandes, Milot Rashica ve Vincent Aboubakar ilk 11'iyle başladı.

BEŞİKTAŞ TARAFTARI 1630 GÜN SONRA RAMS PARK'TA

Siyah-beyazlı taraftarlar, uzun bir aradan sonra Galatasaray deplasmanında takımlarının yanında yer aldı.

Tüpraş Stadı'ndan otobüslerle toplu halde stada gelen yaklaşık 2400 taraftar, RAMS Park'ta kendileri için ayrılan tribünde takımlarına destek verdi.

Beşiktaş taraftarı, RAMS Park'ta takımlarını son olarak 2018-2019 sezonunun 31. haftasında oynanan derbide desteklemişti. Galatasaray, 5 Mayıs 2019'da oynanan karşılaşmayı 2-0 kazanmıştı.

Kategoriler Gündem
Yorumlar