Garanti Bankası GARAN hisse yorumu ve analizi

Vakıf Yatırım, üçüncü çeyrekte beklentilerin hafif üzerinde kar açıklayan Garanti Bankası -GARAN- hissesi için hedef fiyatını 12,10 TL'den 11,40 TL'ye indirdi, tavsiyesini 'Al' olarak korudu.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Vakıf Yatırım'ın konu ile ilgili raporunda şu değerlendirme  yapıldı:

"Garanti Bankası, 3Ç20’de beklentimizin ve piyasa tahminlerinin  hafif üzerinde, 1,9 mlr TL (ç/ç +%18,5, y/y +%45,4) net kar açıkladı.

Banka’nın 3Ç’de komisyon gelirlerinde çeyreksel %18,1 artış görülürken, daralan kredi-mevduat makasına bağlı olarak net faiz marjı  sınırlı düşüş gösterdi.

Net ticari kardaki yüksek artışa karşın,  bankanın 1,2 mlr TL’lik serbest karşılık gideri kaydetmesi ve LYY için  ilave karşılık ayırması, 3Ç’de net kardaki artışı sınırladı.

Böylece 2Ç’de %10,6 olan bankanın özkaynak karlılık oranı %11,2 düzeyine  çıktı. Garanti Bankası için 2020 ve 2021 yılsonu tahminlerimizde  yaptığımız revizyon sonucunda 12,10 TL olan hedef fiyatımızı 11,40 TL’ye güncellerken, kısa vadeli “Endeksin Üzerinde Getiri”, uzun  vadeli “AL” önerilerimizi değiştirmiyoruz."

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa Hisse Yorumları
Yorumlar