Garanti Bankası'nı en beğendiği hisseler listesinden çıkardı

Yatırım Finansman, Garanti Bankası'nı en beğendiği hisseler listesinden çıkardı. Yapılan kısa değerlendirmede Merkez Bankası’nın aldığı karar sonrası mevduatlar için zorunlu karşılıkları  artırdığına işaret edildi.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

TCMB'nin haftasonu aldığı karar ile finansal istikrar endişelerine işaret ederek döviz cinsinden mevduatlar için zorunlu karşılıkları  artırdığına işaret eden Yatırım Finansman,

"Bu, daha zayıf Türk Lirası  ve daha yüksek faiz olasılığına dair sinyalleri artırdı ve bu bankalar için  iyiye bir işaret değil. Garanti Bankası'nın 2020 kar tahminine göre FK oranının büyük bir uzun vadeli potansiyel sunduğunu düşünüyoruz.  Bununla birlikte hisse işaret edilen bu değeri açmak için bir  katalizörden yoksun. Bu nedenle Garanti Bankası'nı model portföyümüzden çıkardık" tespitinde bulundu.

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa Hisse Yorumları
Yorumlar