Garanti'nin hissedarından satın alma planı

Türkiye'de Garanti Bankası'nın ana hissedarı konumunda bulunan İspanyol bankası BBVA, en önemli rakibi Banco de Sabadell ile olası birleşme için görüşmeleri sürdürüyor.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

İspanyol bankası BBVA, Banco de Sabadell ile olası birleşme için görüşmeleri sürdürdüğünü duyurdu. BBVA'nın daha küçük ölçekli rakip Sabadell ile birleşme görüşmelerinin sonuca ulaşması halinde ortaya çıkacak yeni bankanın varlıkları toplamı 600 milyar euroyu bulacak ve ülkenin en büyük ikinci bankası ortaya çıkacak.

İşlemin aynı zamanda İspanya bankacılık sektöründe konsolidasyon sürecini hızlandırması bekleniyor.

Açıklamada müzakerelerin devam etmekte olduğu ve bir anlaşmanın kesin olmadığı vurgulandı. BBVA, süreçte herhangi bir karar alınması halinde duyurusunun yapılacağını belirtti.

BBVA, dün ABD operasyonlarını 11,6 milyar dolara ABD'li PNC Financial'a satmıştı.

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa Hisse Yorumları
Yorumlar