Gelişen ülke piyasaları için yükseliş beklentisi artıyor

ABD'den ek teşvik paketi ve FED'in güvercin tutumuyla gelişmekte olan ülke Borsaları bu hafta yeni rekorlar kırdı. Bazı teknik göstergeler geri çekilme sinyali verse de ralli ivmelenerek sürüyor.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi yıl başından bu yana yüzde 9'dan fazla yükseldi ve Mart ayında pandemi nedeniyle görülen dip seviyeden yüzde 88 yükseldi.

Goldman Sachs Group, UBS ve Wells Fargo da bu hafta gelişen ülke borsaları için olumlu görüşte olduklarını açıkladı.

Hong Kong'taki Robeco'da Yönetici olan Joshua Crabb "aşının geliştirilmesi, gevşek para politikası ve mali teşviklerle küresel büyümenin toparlanmasını ve gelişen ülke ekonomilerinin görece iyi performans göstermesini bekliyorum." ifadelerini kullandı. Uzman, ucuz değerlemeler, iyi büyüme, güvercin Fed ve zayıf doların 2021'de gelişen piyasalar için destekleyici olacağını ifade etti.

Gelişen ülke ETF'lerine geçen hafta bir yıldan fazla sürenin en yüksek girişi gerçekleşti. Bloomberg verilerine göre traderlar varlıklarını 3.56 milyar dolar artırdı. Böylece girişler 11. haftada da devam etti ve toplam varlıklar 332.1 milyar dolara ulaştı. En yüksek girişler Çin, Tayvan ve Güney Kore'ye gerçekleşti.

Goldman Sachs Stratejistleri bu haftaki bir raporlarında gelişen ülke hisse senetlerinin yeni tarihi zirveleri görebileceğini belirtti. Banka, 12 aylık MSCI hisse senedi endeksi tahminini 1,375'ten 1,450'ye yükseltti. Endeks dün 1,413.82 puan olmuştu

Bu olumlu havaya rağmen bazı uyarı sinyalleri de var. 14 günlük MSCI EM Hisse Senedi göreceli güç endeksi bugün 83'e yükseldi. Bu rakam, bazı analistlerin yükselişin aşırı olduğuna işaret ettiği düşünülen 70 seviyesinin üzerinde bulunuyor ve yükseliş 17 gündür devam ediyor.

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Yorumlar