Gelişmekte olan piyasalara sermaye girişi sürüyor

Gelişmekte olan piyasa hisse senedi ve tahvil fonlarına sermaye girişi devam etti.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Bank of America'nın EPFR verilerinden derlediği rapora göre, 5 Haziran haftasında gelişmekte olan piyasa hisse senedi ve tahvil fonlarına sermaye girişi yaşandı.

5 Haziran'da gelişmekte olan piyasa hisse senedi fonlarına 3,8 milyar dolar ve gelişmekte olan pilasa tahvillerine 1,1 milyar dolar sermaye girişi oldu. 

Aynı haftada küresel tahvil fonlarına 17,8 mlyar dolar akarken, hisse senedi fonlarına ise 10,7 milyar dolar giriş yaşandı. Küresel tahvil fonlarına 24 haftadır sermaye girişi yaşanıyor.

31 Mayıs haftasında tahvil fonlarına 5,1 milyar dolar, hisse senedi fonlarına 1,8 milyar dolar sermaye girişi olmuştu. 5 Haziran hğeaftasında nakit fonlara 46,7 milyar dolar yönlendirildi. altın fonları 900 milyon dolar, kripto fonlar 1,5 milyar dolar yatırım çektiler. 

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Yorumlar