Gıdada Paris çıkarması - 21 Ekim 2014

Türkiye dünyanın en büyük gıda fuarlarından SIAL Paris'e, 227 şirketle çıkarma yaptı. Türk ürünleri, 105 ülkeden gelen 6 bin firmayla buluştu... Türk gıda sektörü dünyanın en büyük gıda fuarı olarak gösterilen SIAL Paris 2014'e 227 firmayla çıkarma yaptı.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Türk gıda sektörü dünyanın en büyük gıda fuarı olarak gösterilen SIAL Paris 2014'e 227 firmayla çıkarma yaptı. İstanbul Ticaret Odası'nın organizasyonuyla Paris'teki fuarda 5 bin 783 metrekarelik alan Türk şirketlerine ayrıldı. İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı İbrahim Çağlar, toplam katılımın 265'i bulduğunu belirterek Türkiye'den bugüne kadarki en yüksek sayıda firma katılımını gerçekleştirdiklerini söyledi. Brezilya ve Avustralya gibi Türk şirketlerinin ihracatta az bulunduğu pazarların da yer aldığı fuarda Türk şirketleri ikili görüşmelerle yeni bağlantı fırsatı yakaladı. 


İhracat hızla artıyor

 

Gıdadaki yükseliş trendi ihracat rakamlarına da yansıdı. Tarım sektörü 62 milyar dolarlık cirosuyla Avrupa Birliği ülkeleri arasında ilk sıraya yerleşirken, dünyada da yedinci duruma yükseldi. Gıda, içecek, tarım ve hayvancılık ürünlerinde ihracat ise 16 milyar dolarla ihracattaki payını yüzde 10.5'e yükseltti. 


105 ülkeden 6 bin 300 firma katılıyor


SIAL'e bu yıl 105 ülkeden 6 bin 300 firma katıldı. 


Fuarda 8 salonda gıda sektörünün 20 farklı alt ürünü segilendi. 


Fuarı 150 bin gıda endüstrisi profesyonelinin ziyaret etmesi bekleniyor. Bu ziyaretçilerin yüzde 63'ü Fransa dışından gelecek. 


İlki 1964'te Paris'te yapılan SIAL'i dünya gıda devleri yakından takip ettiğinden girişimciler için büyük fırsat olarak görülüyor.


İncir çekirdeğini kapsülle pazarlıyor


Fuara katılan Anadolu kaplanı Zade Yağları, doğal besin desteği ürünleriyle fuarda büyük ilgi gördü. 2 yıl önce çörek otu, ceviz, rüşeym, aspir ve incir çekirdeği gibi sağlığa faydalı ürünlerin yağını hap formatında eczanelerde satışa sunan firma SIAL Fuarı'nda ürünlerini ilk kez dünya pazarına açtı. Zade Yönetim Kurulu Üyesi Kadir Büyükhelvacıgil, yeni ürünleri için Konya'da 30 milyon euro'luk tesis yatırımı yaptıklarını söyledi.






Kaynak: Sabah

Kategoriler Şirket Haberleri
Yorumlar