Goldman Sachs, ABD büyüme tahminini düşürdü

ABD ekonomisinin büyüme performansı gelen verilerin ardından daha fazla tartışma konusu olurken, Goldman Sachs ekonomistleri ülkenin büyümesine ilişkin tahminlerini aşağı çekti. Kurum, 2021 büyüme tahminini önceki seviyesi olan yüzde 5,7’den yüzde 5,6’ya ve 2022 büyüme tahminini ise yüzde 4,4’ten yüzde 4’e indirdi.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Goldman Sachs araştırmacıları, tüketici harcamalarında toparlanmanın geciktiğini işaret ederek, ABD ekonomisinin 2021 ve 2022 yılları için büyüme tahminlerini düşürdü.

Tüketici harcamalarında toparlanmanın gecikmesi, Goldman Sachs Group Inc. ekonomistlerinin ABD’nin 2021 ve 2022 için büyüme tahminlerini aşağı çekmesine yol açtı.

Jan Hatzius’un başını çektiği Goldman ekibi, Pazar günkü araştırma notunda, 2021 büyüme tahminini önceki seviyesi olan yüzde 5,7’den yüzde 5,6’ya ve 2022 büyüme tahminini ise yüzde 4,4’ten yüzde 4’e indirdi.

Analizde salgın ve çip krizi vurgusu

Araştırmacılar, “uzun bir süredir devam eden virüsün, virüse duyarlı tüketici hizmetlerinde baskı oluşturduğunu” kaydetti ve küresel yarı iletken tedarikinin gelecek yıla kadar iyileşmeyeceği beklentilerine ve bunun yanında, mali teşviklerin muhtemelen azaltılacağına dikkat çekti.

Goldman ekonomistleri ayrıca, özellikle uzakta çalışmaya geçişin genel harcamaları azaltması durumunda, hizmetler ve bazı dayanıklı olmayan mallara yönelik harcamaların pandemi öncesi seviyelerin altında kalmayı sürdürmesini de bekliyorlar.

Kategoriler Dünya Piyasaları
Yorumlar