Goldman Sachs: Fed faiz indirirse altın fiyatları yükselir

Goldman Sachs, 'Fed'in faiz indirimi özellikle altın, bakır, ham petrol ve petrol ürünlerinin fiyatlarını yükseltir.' tespitinde bulundu.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Goldman Sachs, Fed'in yapacağı bir faiz indiriminde fiyatları en çok etkilenecek emtilar olarak endüstriyel metalleri özellikle bakır ve altını gösterdi. Metalleri ham petrol ve petrol ürünleri fiyatlanının takip edeceğini savundu.

Ancak Goldman Sachs, Fed faiz indiriminin doğal gaz ve tarımsal ürünlere ekonomik açıdan ciddi bir fiyat etkisi olmayacağını da öngördü.

Goldman Sachs'ın 20 Şubat tarihli bir notunda, "ABD'nin 2 yıllık faiz oranlarında Fed kaynaklı 100 baz puanlık bir düşüşten kaynaklanan ani fiyat artışı metaller, özellikle bakır (%6) ve ardından altın (%3) ve petrol (%3) için en büyüktür" denildi.

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa
Yorumlar