Goodyear hisse yorumu ve analizi

Gedik Yatırım, Goodyear için 5,41 TL hedef fiyatla 'TUT' tavsiyesinde bulundu. Analizde, ‘Sektör dinamiklerindeki normalleşmenin ve yüksek kar marjına sahip Yenileme Kanalı satışlarındaki artışın karlılıkta düzelme sağlayacağı kanaatindeyiz’ denildi.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Gedik Yatırım, Goodyear için 5,41 TL hedef fiyatla 'TUT'  tavsiyesinde bulundu.

Değerlendirmede şöyle denildi:

"Goodyear Lastikleri T.A.Ş., The Goodyear Tire & Rubber Company’nin Türkiye’deki %74,60 iştirakidir. 1961 yılında kurulan  şirket, Adapazarı ve İzmit fabrikalarında Goodyear, Fulda, Sava, Debica ve Kelly markaları çatısı altında tüketici lastikleri ve ticari  lastikler üretmektedir.

Şirket, Türkiye’nin en büyük ihracatçıları arasındadır ve hisseleri 1986’dan beri Borsa İstanbul’da işlem  görmektedir.

Şirketin satış adetlerinde 2020’de %24 gerileme olmasını  beklemekteyiz, 2021 ve 2022’de ise ortalama %3 artış olacağını tahmin  etmekteyiz. Pandemi nedeniyle 2Ç20’de şirketin satış adetlerinde ve özellikle ihracat performansında önemli gerileme meydana gelmiştir. Mevcut şartlar halen belirsizliğini koruyor olsa da, baz senaryomuz 2Y20 itibariyle hem  iç hem de dış talebin normalleşmeye başlayacağı  yönündedir.

Sektör dinamiklerindeki normalleşmenin ve yüksek kar marjına sahip Yenileme Kanalı satışlarındaki artışın karlılıkta düzelme sağlayacağı  kanaatindeyiz. Yenileme kanalı, orjinal ekipman pazarı ve ihracat  kanalı tahminlerimiz çerçevesinde şirketin 2020’de %6 gerileme ile TL2,8 milyar net satış gelirine ulaşabileceğini tahmin etmekteyiz.

Talepteki önemli gerileme ve kapasite kullanma oranlarındaki ciddi düşüş neticesinde 1Y20’de FAVÖK marjı %6,7’ye kadar gerilemiştir.

Özellikle yüksek kar marjına sahip Yenileme Kanalı satışlarındaki  artışın 2Y20’den itibaren şirketin karlılığında düzelme sağlayacağını  tahmin etmekteyiz.

İNA analiziyle hesapladığımız hedef değer hisse başına TL5,41’dir  ve %5 yükseliş potansiyeline işaret etmektedir. %13,5 risksiz faiz  oranı, %5,5 risk primi, 1,02 kaldıraçlı beta ve %17,7 ortalama sermaye  maliyeti varsayımları altında belirlediğimiz hedef değer hisse başına TL5,41’dir. Bu hedef değer mevcut hisse fiyatına yakın olsa da 2Ç20  mali sonuçlarına kıyasla daha kuvvetli geleceğini tahmin ettiğimiz 3Ç20 sonuçlarının hisse ile ilgili kısa vadeli bir yüksek performans  yaratabileceğini düşünmekteyiz.

Değerleme ile ilgili risk teşkil edebilecek hususlar. 1) KOVID-19  krizinin olumsuz etkilerinin yılın ikinci yarısında da artarak devam  etmesi, ve global/lokal lastik talebini beklentilerin ötesinde olumsuz  etkilemesi, 2) Hammadde fiyatlarında, özellikle doğal kauçuk ve petrol  türevlerinin fiyatlarında sert yükselişler olması, 3) TL’deki değer  kaybının artması ve makroekonomik göstergelerin/beklentilerin  kötüleşmesi, böylelikle de tüketicilerin satın alma ihtiyaçlarını  ertelemesi ya da daha düşük fiyatlı lastik ürünlerine yönelmesi, 4) Rakip üreticiler tarafından iç pazara yönelik olarak yüksek ölçekli  kapasite/teknoloji yatırımları yapılması."

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa Hisse Yorumları
Yorumlar