Gram altın ne kadar oldu?

Altının gram fiyatı güne yükselişle başlamasının ardından 1076 lira seviyesinde işlem görüyor.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Dün ons fiyatındaki düşüşe paralel yüzde 0,32 değer kaybeden altının gram fiyatı, günü 1072 liradan tamamlamıştı.

Altının gram fiyatı, yeni güne ise yükselişle başlamasının ardından saat 11:15 itibarıyla yüzde 0,6 artışla 1078 liradan işlem görüyor. Aynı dakikalarda çeyrek altın 1779 lira, Cumhuriyet altını da 7 bin 323 liradan satılıyor.

Altının ons fiyatı dün yüzde 0,3 azalarak haftanın ilk gününü 1787 dolardan tamamlamasının ardından, bugün 1797 dolardan işlem görüyor.

DOLARDA ZAYIFLIK ALTIN FİYATLARINI DESTEKLİYOR

Analistler, dünya genelinde artan resesyon endişelerine karşın merkez bankalarının şahin duruşlarını koruyacaklarına ilişkin sinyallerinin piyasalarda fiyatlamaları zorlaştırdığını bildirdi.

Merkez bankalarının kararları ile geçen hafta dalgalı bir seyir izleyen altının ons fiyatında düşüşlerin sınırlı kaldığına dikkati çeken analistler, ekonomilerdeki zayıflık işaretleri ve dolar endeksindeki düşüşün altın fiyatlarını desteklediğini kaydetti.

Analistler, bugün Euro Bölgesi’nde cari işlemler dengesi ve tüketici güven endeksi ile ABD’de konut başlangıçları verilerinin takip edileceğini ifade ederek, teknik açıdan altının ons fiyatında 1770 doların destek, 1800 ve 1830 doların direnç konumunda bulunduğunu söyledi.

Kaynak: Sözcü

Kategoriler Altın
Yorumlar