Günün önemli şirket haberleri- 22 Ekim

Ziraat Yatırım tarafından günlük olarak hazırlanan günün önemli şirket haberleri yayımlandı. Borsada işlem gören şirketlerden yer alan haberler arasında günün öne çıkan 3 şirket haberi var.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Alarko Holding (ALARK, Sınırlı Negatif): Şirketle hiçbir hukuki bağı ve ortaklık ilişkisi bulunmayan Alvimedica Sağlık Ekipmanları Pazarlama Satış ve Dağıtım A.Ş. ve Alvimedica Tıbbi Ürünler San. ve Dış Tic. A.Ş.'nin bir bankaya olan kredi borcu nedeniyle, bu şirketlerin hissedarları Leyla Alaton ve Vedat Aksel Alaton'un Şirketteki ortaklık payları ile her türlü hak ve alacaklarına ihtiyati haciz konulduğu bilgisi Şirkete ulaşmıştır. Alvimedica Sağlık Ekipmanları Pazarlama Satış ve Dağıtım A.Ş. ve Alvimedica Tıbbi Ürünler San. ve Dış Tic. A.Ş. ile Alarko Holding A.Ş. ve Alarko Topluluğu şirketleri arasında herhangi bir ortaklık ilişkisi veya benzeri bir hukuki ilişki bulunmamaktadır.
 
Gözde Girişim (GOZDE, Nötr): Portföy şirketlerinden Kümaş Manyezit Sanayi A.Ş.'nin ("Kümaş") devrine ilişkin Şirket, Yıldız Holding A.Ş. ve RHI Magnesita N.V. (iştirakleriyle birlikte "RHIM") arasında bağlayıcı olmayan bir niyet mektubu imzalandığı duyurulmuştu. Henüz taraflar arasında nihai sözleşmeler imzalanmamış olmakla birlikte; RHIM niyet mektubuna istinaden devralma işlemine izin verilmesi için Rekabet Kurumu'na bugün başvuruda bulunmuştur.  İşlemin tamamlanması, nihai sözleşmeler üzerinde mutabakata varılması ve gerekli yasal izin süreçlerinin tamamlanmasına bağlıdır.

İş Bankası (ISCTR, Nötr): 21.10.2019 tarihinde Şişe ve Cam Fabrikaları (SISE, Sınırlı Pozitif) payları ile ilgili olarak 4,38 - 4,44 TL fiyat aralığından 1.067.000 TL toplam nominal tutarlı alış işlemi Ortaklıkça gerçekleştirilmiştir. Bu işlemle birlikte Şişe Cam sermayesindeki Ortaklık payları %67,47 sınırına ulaşmıştır.

Kategoriler Şirket Haberleri
Yorumlar