Günün önemli şirket haberleri- 24 Ekim

Ziraat Yatırım tarafından günlük olarak hazırlanan günün önemli şirket haberleri yayımlandı. Borsada işlem gören şirketlerden yer alan haberler arasında günün öne çıkan 3 şirket haberi var.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Albaraka Türk Katılım Bankası (ALBRK, Sınırlı Negatif): Banka 900mn TL olan çıkarılmış sermayesinin, tamamı nakden (bedelli) karşılanmak suretiyle 450mn TL artırılarak 1.350mn TL'ye çıkarılmasına karar verildiğini duyurmuştur.

Tofaş (TOASO, Nötr): Son dönemde ihracattaki düşüşe bağlı olarak üretimde kayıplar yaşayan Tofaş'ın CEO'su Cengiz Eroldu, "Hem modellerin yaşam döngüsü, hem Avrupa'da orta sınıfta düşüş hem de Opel-Vauxhall ile işbirliğinin bitmesini daralmanın sebepleri olarak sayabiliriz. Egea ailesinin seneye son çeyrekte 225 milyon dolar yatırımla yenilenmesiyle yeniden yükselişe geçeceğiz" dedi. Eroldu, şu an için SUV üretme planlarının ise olmadığını söyledi. Kaynak: Hürriyet

Bera Holding (BERA): Denizbank A.Ş. ile (Kefalet, Müşteri Çeki Teminatlı ve İpotek Teminatlı olmak üzere) Holding'in Grup şirketleri İşletme sermayesi ve yatırım harcamalarında kullanılacak 153mn TL'si 36 ay vadeli 20mn TL'si kısa vadeli olmak üzere toplam 173mnTL'lik Nakdi Grup Limiti artırımı gerçekleştirilmiştir. 

Türkiye Vakıflar Bankası T.A.O. ile Grup şirketleri Kompen A.Ş., Kombassan A.Ş., Adaçal A.Ş., MPG A.Ş., ve Divapan A.Ş. için 2 yılı ödemesiz 10 yıla kadar vadeli toplam 42,3mn TL'lik İvme kredisi ve işletme sermayesi kredi sözleşmesi imzalanmıştır.

Kategoriler Şirket Haberleri
Yorumlar