Günün önemli şirket haberleri - 17 Haziran 2019

Ziraat Yatırım tarafından hazırlanan günün önemli şirket haberleri. Vakıfbank (VAKBN, Nötr): 105 gün vadeli 400mn TL nominal değerli ve 175 gün vadeli 200mn TL nominal değerli Vakıfbank finansman bonoları ihraç ve halka arz edilecek olup Vakıfbank Finansman Bonolarının ihraç ve halka arzına ilişkin talep toplama işlemi 17-18-19 Haziran 2019 tarihlerinde gerçekleştirilecektir.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Vakıfbank (VAKBN, Nötr): 105 gün vadeli 400mn TL nominal değerli ve 175 gün vadeli 200mn TL nominal değerli Vakıfbank finansman bonoları ihraç ve halka arz edilecek olup Vakıfbank Finansman Bonolarının ihraç ve halka arzına ilişkin talep toplama işlemi 17-18-19 Haziran 2019 tarihlerinde gerçekleştirilecektir. Söz konusu bonolara, 600mn TL nominal olan halka arz büyüklüğünden fazla talep gelmesi durumunda toplam halka arz miktarı 900mnTL nominal tutara yükseltilebilecektir.

Katmerciler Araç Üstü Ekipman Sanayi (KATMR, Sınırlı Pozitif): Şirket yurtdışı kaynaklı 2.236.000 $ tutarında Toplumsal Olaylara Müdahale Aracı (TOMA) ve Muhtelif Ekipman siparişi almıştır. Hisse haber sonrası Cuma gününü %10,3 oranında artışla kapamıştır.

SEKTÖR HABERLERİ

BSMV: İhracatçılar döviz alımlarına ilişkin olarak yeni düzenlemeye gidildi. Buna göre ihracatçılar döviz alımlarında binde 1'lik kambiyo vergisi ödemeyecek. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın dün ihracatçılar için açıkladığı kambiyo vergisine ilişkin karar Resmi Gazete'de yayımlandı ve yürürlüğe girdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'İhracatın Şampiyonları Ödül Töreni'nde, Cumhurbaşkanlığı kararıyla Sanayi Sicil Belgesi sahipleri ve İhracatçı Birlikleri üyelerine yapılan döviz satımlarına muafiyet getirdiklerini belirterek, "Bir başka ifadeyle artık ihracatçılarımız döviz alırken binde birlik kambiyo vergisi ödemeyecekler. Böylece döviz spekülasyonlarını önlemek için aldığımız tedbirlerin, ihracatçılarımızı etkilemesinin de önüne geçiyoruz." dedi. Buna göre, sanayi sicil belgesi ve ihracatçı birliklerine üye olanlar döviz alımlarında binde 1'lik kambiyo vergisi ödemeyecek.

Kaynak: Hürriyet

DİĞER ŞİRKET HABERLERİ

Fonet Bilgi Teknolojileri (FONET): Şirket30.05.2019 tarihinde Siirt İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yapılan "36 ay süresince Siirt İl Sağlık Müdürlüğü ve Bağlı Sağlık Tesislerine HBYS Hizmeti Alımı" ihalesine katılmış ve en uygun 2. teklifi verdiğini açıklamıştı. Ancak tüm teklifler yaklaşık maliyetin üzerinde olduğu için ihale makamının ihaleyi iptal ettiği bildirilmiştir.

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa
Yorumlar