Günün önemli şirket haberleri

Ziraat Yatırım tarafından günlük olarak hazırlanan günün önemli şirket haberleri yayımlandı. Borsada işlem gören şirketlerden yer alan haberler arasında günün öne çıkan 3 şirket haberi var.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Alarko Holding (ALARK, Sınırlı Pozitif): Şirket Bağlı Ortaklığı Alsim Alarko Sanayi Tesisleri ve Ticaret A.Ş.'nin Romanya Karayolları İdaresi tarafından açılmış olan Bükreş Güney Çevreyolu Dizayn ve Yapım İşi (Lot-1) ihalesine verdiği teklifin en iyi teklif olarak açıklandığı, teklif bedelinin %19 KDV hariç 830,7mn RON (yaklaşık 178,3mn Euro) olduğu ve gerekli yasal prosedürlerin tamamlanmasını müteakip sözleşme müzakerelerine davet edinilmesi beklendiği kamuoyuna duyurulmuştu. İşverenin daveti üzerine taahhüt sözleşmesi 26/08/2019 tarihinde KDV hariç 8307mn RON (yaklaşık 175,9mn Euro) bedelle imzalandığı duyurulmuştur. Sözleşme süresi 12 ay dizayn, 30 ay inşaat ve 60 ay garanti süresi olarak belirlenmiştir.

İş GYO (ISGYO, Nötr): İstanbul Maslak Ofis Binası'nda halihazırda yaklaşık 594 m2'lik alanda kiracı olan İş Bankası'na (ISCTR, Nötr) 68,7 m2'lik ilave alan kiralanmıştır.

Yataş (YATAS, Sınırlı Pozitif): Yataş, daha uygun fiyatlarla ürün satacağı yeni markası 'Divan Ev'le ilk 5 yılda 5'inci büyük marka olmayı hedefliyor. Bu yıl 20 mağaza açılacak, şirketin bütçesi 65 milyon lira olacak. Divan ismini 10 milyon TL'ye satın aldıklarının bilgisini veren Yataş Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Altop, "Divan Ev, franchise sistemiyle büyüyecek" diye konuştu. Divan isminin 10 milyon TL'ye satın alınmasıyla oluşturulan Yataş Grubu'nun yeni markası Divan Ev'in farklı gelir kategorilerine hizmet vermek için kurulduğunu söyleyen Yataş Grup'un Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Altop, "Divan Ev'de hedef ilk 5 yılda 5. marka olmak. Bu sene 20 mağaza açacağız. 2020'de ise bu rakamı artıracağız" dedi. Kaynak: Matriks

SEKTÖR HABERLERİ

Yatırım: İhale bedeli dahil toplam 1,7 milyar dolarlık yatırım yapılan ve Karaköy sahil şeridine 200 yıl sonra erişim imkanı verecek, Galataport İstanbul, 2020'nin mayıs ayında açılmaya hazırlanıyor. Doğuş Grubu ile Bilgili Holding'in ortaklaşa hayata geçirdiği Galataport İstanbul projesinin tanıtım toplantısı, Doğuş Grubu Yönetim Kurulu Başkanı ve Üst Yöneticisi (CEO) Ferit Şahenk ve Bilgili Holding Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Bilgili'nin katılımıyla Galataport İstanbul'da gerçekleştirildi. Kaynak: Dünya

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa
Yorumlar