Günün önemli şirket ve sektör haberleri

Tacirler Yatırım, günlük bülteninde günün şirket ve sektör haberlerini detaylarıyla paylaştı.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Tacirler Yatırım, günlük bülteninde günün şirket ve sektör haberlerini detaylarıyla paylaştı.

GÜNÜN ŞİRKET VE SEKTÖR HABERLERİ

  • CWENE – CW Enerji’nin bağlı ortaklığı “TTATT AG”nin %50 oranında bağlı ortaklığı “CWSE Group”, Almanya'da 31,92 MW kurulu gücünde GES santrali ve 1.656 MW kapasiteli 16 adet güneş enerjisi projesini 100 milyon EUR tutarında satın aldığını ve 50 milyon EUR’luk kısmın şirketin bağlı ortaklığı “TTATT AG” tarafından 4 taksitte ödeneceğini açıklamıştır.
  • DARDL – Dardanel, 2024 yılı beklentilerini açıklamıştır. Buna göre, cironun 2023 yılına göre %173 oranında artarak 15 milyar TL düzeyinde gerçekleşmesi ve %15 FAVÖK marjı ile 2,25 milyar TL FAVÖK yaratımı öngörülmektedir.
  • ISCTR – İş Bankası, borsada işlem gören bağlı ortaklıklarına ait paylarının geri alınmasına ilişkin azami 5 milyar TL tutarında geri alım programı başlatmıştır.
  • MGROS – Migros, 31 adet Migros, 17 adet Migros Jet, 2 adet Macrocenter, kozmetik mağazacılığı formatında 23 adet Mion ve 1 adet Toptan formatında olmak üzere toplam 74 yeni mağazayı aralık ayında hizmete açmıştır. Yeni açılan mağazalarla birlikte toplam mağaza sayısı 3.363 adete yükselmiştir.
  • THYAO – Türk Hava Yolları, Boeing 737 Max 9 tipi 5 uçağını FAA talimatı ile incelenmek üzere seferden çekme kararı almıştır.
  • TUPRS – Tüpraş, İzmit Rafinerisinde bulunan Fuel Oil Dönüşüm Tesisinin, periyodik bakım çalışması 1 Mart 2024 itibarıyla başlayacak olup, 92 gün duruş planlandığını, duruş nedeniyle üretimde yaşanacak azalmanın ithalat ile kompanse edilmesiyle nihai satış hacmine doğrudan bir etki öngörülmemekle birlikte, üretim azalışına bağlı olarak toplam 196 milyon USD tutarında FAVÖK kaybı beklendiğini açıklamıştır.
  • TUREX – Tureks Turizm, 350 milyon TL tutarında sözleşme imzalamıştır. Bu tutar, 12 aylık gelirlerinin %15,7’sine tekabül etmektedir.
  • ZRGYO – Ziraat GYO, portföyünde bulunan “Next Level AVM” ve içerisinde yer alan eğlence merkezi ile birlikte yaklaşık 1,41 milyar TL bedel ile satma kararı almıştır.

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Yorumlar