Günün önemli şirket ve sektör haberleri

Tacirler Yatırım, günlük bülteninde günün şirket ve sektör haberlerini detaylarıyla paylaştı.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Tacirler Yatırım, günlük bülteninde günün şirket ve sektör haberlerini detaylarıyla paylaştı.

Rapordaki detaylar şu şekilde:

AHGAZ (Hafif -): Ahlatçı Doğal Gaz, 4Ç23 finansal sonuçlarını 922 milyon TL net kar ile açıkladı. Açıklanan net kar, çeyreklik bazda %46, yıllık bazda ise %60 daraldı.

ALKA: Alkim Kağıt, 4Ç23 finansal sonuçlarını 226 milyon TL net zarar ile açıkladı. Şirket, bir önceki çeyrek 139 milyon TL, bir önceki yılın aynı döneminde ise 68 milyon TL net kar ile açıklamıştı.

PETKM (Nötr): Petkim, 4Ç23 finansal sonuçlarını 4,7 milyar TL net kar ile açıkladı. Açıklanan net kar, çeyreklik bazda %94 artarken, şirket bir önceki yılın aynı döneminde ise 7 milyar TL net zarar ile açıklamıştı. Operasyonel taraf -3,13 milyar TL FAVÖK ile negatif sezonsallığa rağmen zayıf bir dönem geçirirken, iştirak gelirlerinden elde edilen 9,9 milyar TL net kar bilançoyu destekledi.

GEREL: Gersan Elektrik, 990 milyon TL tutarında 2 yıllık ürün tedariği sözleşmesi imzaladı. Tutar, 12 aylık gelirlerinin %92’sine tekabül ediyor.

GWIND: Galatawind, Fransız Kalkınma Ajansı’nın özel sektöre bağlı iştiraki Proparco ile 42,5 MW kurulu gücünde toplam yatırım bütçesi 30 milyon USD olan Taşpınar HES projesi için 25 milyon USD tutarında yeşil kredi anlaşması imzalamıştır.

ADEL: Adel Kalemcilik, pay başına brüt 6,35 TL temettü dağıtma kararı aldı. Temettü verimi %0,89 düzeyinde.

ASUZU: Anadolu Isuzu, pay başına brüt 1,98 TL temettü dağıtma kararı aldı. Temettü verimi %2,31 düzeyinde.

LRSHO: Loras Holding 300 milyon TL sermayeli “Nova Capital” unvanıyla bir aracı kurum kurulmasına karar verdi.

ADGYO: Adra GYO, 51,2 milyon TL tutarında maddi duran varlık alımı gerçekleştirdi.

BRISA: Brisa, Aksaray fabrikasında gerçekleştirilecek GES yatırımı kapsamında 29,6 milyon TL’lik yatırım için 3 yıllık teşvik belgesi başvurusu onaylandı.

SELGD: Selçuk Gıda, 31,6 milyon TL bedelinde yatırım amaçlı gayrimenkulün satışını gerçekleştirdi.

KLKIM: Kalekim, 4Ç23 finansal sonuçlarını 17 Nisan tarihinde açıklayacağını duyurdu.

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa KAP Haberleri
Yorumlar