Günün önemli şirket ve sektör haberleri

Tacirler Yatırım, günlük bülteninde günün şirket ve sektör haberlerini detaylarıyla paylaştı.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Tacirler Yatırım, günlük bülteninde günün şirket ve sektör haberlerini detaylarıyla paylaştı.

Rapordaki detaylar şu şekilde:

AGHOL (Nötr): Anadolu Grubu Holding, 4Ç23 finansal sonuçlarını 12,1 milyar TL net kar ile açıkladı. Net karda 47,6 milyar TL düzeyinde gerçekleşen parasal pozisyon kazançları etkili olurken, negatif FAVÖK yaratımı gerçekleşti. Ek olarak şirket, , pay başına brüt 2,87 TL temettü dağıtma kararı aldı. Temettü verimi %1,14 düzeyinde.

ASELS (Hafif +): Aselsan, 4Ç23 finansal sonuçlarını 2,51 milyar TL net zarar ile açıkladı. Şirket, bir önceki çeyrek 4,39 milyar TL net kar ile açıklarken, bir önceki yılın aynı döneminde ise 4,5 milyar TL net zarar ile açıklamıştı. Operasyonel tarafta beklentilerin üzerinde ciro ve FAVÖK yaratımı gerçekleşirken, 13,67 milyar TL tutarında net finansal gider, çeyreklik net zarar gerçekleşmesinde etkili oldu.

CANTE: Çan2 Termik, 4Ç23 finansal sonuçlarını 638 milyon TL net zarar ile açıkladı. Şirket, bir önceki çeyrek 536 milyon TL, bir önceki yılın aynı döneminde ise 939 milyon TL net kar ile finansal sonuçlarını açıklamıştı.

DESA (Hafif +): Desa, 4Ç23 finansal sonuçlarını 84 milyon TL net kar ile açıkladı. Açıklanan net kar, çeyreklik bazda %54 daralırken, bir önceki yılın aynı dönemine göre %204 arttı. 4Ç itibariyle güçlü FAVÖK yaratımı gözlemlenirken, 353,9 milyon TL düzeyindeki enflasyon muhasebesi sebebiyle oluşan net parasal kayıp, bilanço üzerinde etkili oldu.

NTGAZ: Natürel Gaz, katılmış olduğu ihalede 529 milyon TL ile en iyi teklifi vererek kazandı. Tutar, 12 aylık gelirlerinin %15’ine tekabül ediyor. İhaleye konu enerji ve doğal gaz düzeyi, 2023 yılı toplam satış hacminin %12,2’sine tekabül ediyor.

AFYON: Afyon Çimento, pay başına brüt 0,40 TL temettü dağıtma kararı aldı. Temettü verimi %2,76 düzeyinde.

ALARK: Alarko Holding bağlı ortaklığı Alarko Tarım, “Beybur Tarım” şirketinin sermayesinin 50 bin TL’den 300 milyon TL’ye yükseltilmesine iştirak ederek şirketin sermayesinin %99,98’ini edinme kararı aldı.

ARSAN: Arsan Tekstil, %27,5 oranında bağlı ortaklığı olan “Akedaş Elektrik” şirketinin kar payı dağıtımı kapsamında 155 milyon TL düzeyinde ödeme alacağını açıkladı.

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa Hisse Yorumları
Yorumlar