Günün önemli şirket ve sektör haberleri

Tacirler Yatırım, günlük bülteninde günün şirket ve sektör haberlerini detaylarıyla paylaştı.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Tacirler Yatırım, günlük bülteninde günün şirket ve sektör haberlerini detaylarıyla paylaştı.

Rapordaki detaylar şu şekilde:

ALKIM: Alkim, 4Ç23 finansal sonuçlarını 130 milyon TL net zarar ile açıkladı. Şirket, bir önceki çeyrek 207 milyon TL net kar, bir önceki yılın aynı döneminde ise 255 milyon TL net zarar ile açıklamıştı.

NTGAZ: Naturel Gaz, 4Ç23 finansal sonuçlarını 130 milyon TL net zarar ile açıkladı. Şirket, bir önceki çeyrek 83 milyon TL net kar, bir önceki yılın aynı döneminde ise 604 milyon TL net kar ile açıklamıştı.

YGGYO: Yeni Gimat GYO, 4Ç23 finansal sonuçlarını 6,5 milyar TL net kar ile açıkladı. Açıklanan net kar, çeyreklik bazda %1131, yıllık bazda ise %46 arttı.

ASELS: Aselsan, 35,1 milyon USD tutarında sözleşme imzaladı. Tutar, 12 aylık USD bazlı gelirlerinin %1’ine tekabül ediyor.

CEMTS: Çemtaş, pay başına brüt 0,15 TL temettü dağıtma kararı aldı. Temettü verimi %1,58 düzeyinde.

CVKMD: CVK Maden, 48 milyon TL tutarında sözleşme imzaladı. Tutar, 12 aylık gelirlerinin %4’üne tekabül ediyor.

DNISI: Dinamik Isı, 4Ç23 finansal sonuçlarını 37 milyon TL net zarar ile açıkladı. Şirket, bir önceki çeyrek 20 milyon TL net kar, bir önceki yılın aynı döneminde ise 6 milyon TL net zarar ile açıklamıştı.

EMKEL: Emek Elektrik, 704 bin EUR tutarında sözleşme imzaladı. Tutar, 12 aylık EUR bazlı gelirlerinin %5’ine tekabül ediyor.

GARAN: Garanti Bankası, pay başına brüt 3,12 TL temettü dağıtma kararı aldı. Temettü verimi %4,54 düzeyinde.

KCHOL: Koç Holding, “Kemer Medical Center” paylarının %80’ine tekabül eden kısmının 82,8 milyon EUR karşılığında devralındığını açıkladı.

ORGE: Orge Enerji, 125,3 milyon TL tutarında sözleşme imzaladı. Tutar, 12 aylık gelirlerinin %10’una tekabül ediyor.

SASA: Sasa Polyester, %700 oranında bedelsiz sermaye arttırımı ile çıkarılmış sermayesinin 5,32 milyar TL’den 42,57 milyar TL’ye yükseltilmesine karar verdi.

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa
Yorumlar