Günün önemli şirket ve sektör haberleri

Tacirler Yatırım, günlük bülteninde günün şirket ve sektör haberlerini detaylarıyla paylaştı.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Tacirler Yatırım, günlük bülteninde günün şirket ve sektör haberlerini detaylarıyla paylaştı.

Rapordaki detaylar şu şekilde:

  • GRSEL: Gürsel, 1Ç24 finansal sonuçlarını 431 milyon TL net kar ile açıkladı. Açıklanan net kar, bir önceki yılın aynı dönemine göre %237 arttı.
  • INDES: İndeks Bilgisayar, Vitalis Teknoloji sermayesinin %28,58'ine tekabül eden payların 228,6 milyon TL bedelle satın alınmasına karar verdi.
  • KOZAL: Koza Altın, geri alım için ayrılan fonun 1 milyar TL’den 1,65 milyar TL’ye yükseltilmesine, dolaylı iştiraki KOZAA paylarının geri alımı için ayrılan fonun 300 milyon TL’den 600 milyon TL’ye yükseltilmesine, IPEKE paylarının geri alımı için ayrılan fonun ise 150 milyon TL’den 350 milyon TL’ye yükseltilmesine ilişkin TMSF’ye bilgi verdi.
  • ORGE: Orge Elektrik, 515 milyon TL düzeyinde sözleşme imzaladı. Tutar, 12 aylık gelirlerinin %26’sına tekabül ediyor.
  • THYAO: Türk Hava Yolları, mayıs ayı yolcu istatistiklerini yayınladı. Buna göre, • Mayıs ayında toplam yolcu sayısı yıllık bazda %2 azalışla 7,2 milyon kişi düzeyinde gerçekleşti. Bildirilen yolcu sayısı Mayıs 2019’un %24 yukarısında bildirildi.
  • VESTL: Vestel, "Regulation S" ve "Rule 144A" formatında, yurt dışında nitelikli yatırımcılara satılan ve İrlanda Borsası'nda (Euronext Dublin) işlem gören 2029 yılı vadeli ve 450 milyon dolar değerli tahvil ile konsolide edilmek üzere, "Regulation S" formatında, nominal tutarı 50 milyon ABD Doları ve vadesi 5 yıl olarak belirlenen tahvil niteliğinde ek borçlanma aracı ihraç etme kararı aldı.
  • BMSCH: BMS Çelik, 1Ç24 finansal sonuçlarını 37 milyon TL zarar ile açıkladı. Şirket, bir önceki yılın aynı döneminde 21 milyon TL zarar ile açıklamıştı.
  • GLBMD: Global Menkul Değerler, 1Ç24 finansal sonuçlarını 4 milyon TL zarar ile açıkladı. Şirket, bir önceki yılın aynı döneminde 1 milyon TL net kar ile açıklamıştı.

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa KAP Haberleri
Yorumlar