Halka arzının ilk gününde kayıplar yüzde 10’u geçti

ABD’de halka arz olan Alman sandalet üreticisi Birkenstock (BIRK) hisseleri ilk işlem gününde halka arz fiyatının yüzde altında kapadı.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Birkenstock (BIRK) hisseleri, dün yatırımcıların yeni listelemeler konusunda temkinli olmaya devam ettiğine işaret eden bir şekilde, halka arz fiyatının yüzde 12 altında kapandı.

250 yıllık Alman sandalet üreticisinin hisseleri, halka arzın 46 dolardan fiyatlanmasının ardından 41 dolardan işlem görmeye başladı.

BİRKENSTOCK'TAN YÜZDE 12'Yİ GEÇEN DÜŞÜŞ

1,48 milyar dolar toplanan bu halka arz, salı günü belirtilen 44 ve 49 dolarlık aralığın orta noktasında fiyatlandı. Hisse, borsada listelendiği ilk günü 12,61% düşüşle 40,20 dolarda tamamladı.

LSEG verilerine göre, Birkenstock’un salı günkü halka arz fiyatından dünkü açılış fiyatına kadar olan 11%’lik düşüş, yaklaşık iki yıl içinde 1 milyar doların üzerinde değere sahip bir şirket tarafından yapılan en kötü başlangıca işaret ediyor.

Kaynak: Midas

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Yorumlar