Halkbank hisse yorumu ve teknik analizi

Vakıf Yatırım, son çeyrek bilançosunu piyasa beklentilerine paralel açıklayan Halk Bankası için hedef fiyatını 7,52 TL'den 6,48 TL'ye revize ederken, 'AL' önerisini sürdürdü...

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Vakıf Yatırım'ın konu ile ilgili raporunda şu değerlendirme yapıldı:

"Piyasa beklentilerine yakın sonuçlar (=) Halk Bankası 4Ç20 için piyasa tahminlerine paralel ancak bizim beklentimizin %19,9 üzerinde, bir önceki çeyreğe göre %61,9 artış ile
510 mn TL net kar açıkladı. 4Ç20'de tahminlerimizin altında gerçekleşen karşılık giderleri nedeniyle net kar beklentimizi aştı.

4Ç'de bankanın çeyreksel %55,4 oranında gerileyen net faiz gelirlerine karşın, yükselen net ticari karı ve azalan karşılık giderleri net karı olumlu etkiledi.

Böylece bankanın 2020 yılında net karı yıllık %51,1 yükseliş göstererek 2,6 mlr TL'ye çıkarken, özkaynak karlılık oranı ise %5,7'den %6,5 düzeyine ulaştı.

Banka için projeksiyonlarımızda yaptığımız revizyon sonucunda 7,52 TL olan hedef fiyatımızı 6,48 TL'ye güncellerken, kısa vadeli "Endekse Paralel Getiri", uzun vadeli "AL" önerilerimizi sürdürüyoruz."

Analizin tamamı için:

http://vkyanaliz.com/Files/docs/4c20-finansal-sonuclari-halk-bankasi-1613453355.pdf

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa Hisse Yorumları
Yorumlar