Havacılık sektörü hisselerini neler bekliyor: TAV, Pegasus ve THY

HSBC Türkiye havacılık sektörü raporunda THY, Pegasus ve TAV'da tavsiyelerini düşürdü. Kurumun fiyat hedefleri değişmedi. Türk Hava Yolları ve TAV Havalimanları'ndaki tavsiyesini "al"dan "tut"a indiren banka, Pegasus Hava Taşımacılığı'nda tavsiyesini "al"dan düşürdü.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Havacılık sektöründeki ralliye HSBC'den dur uyarısı

HBSC Küresel Araştırma biriminin Türkiye havacılık sektörüne ilişkin kaleme aldığı raporda, hisse senetlerinin son üç haftada yükseliş kaydettiği ve işlemlerin Covid-19'dan kaynaklı temel göstergelerdeki bozulmadan ayrıştığına dikkat çekildi.

Kurum, talepteki zayıflığın devam etmesi durumunda aşağı yönlü bir risk oluşturduğu ve güçlü nakit ve likidite pozisyonlarını gölgede bırakabileceği uyarısında bulundu.

Türk Hava Yolları ve TAV Havalimanları'ndaki tavsiyesini "al"dan "tut"a indiren banka, Pegasus Hava Taşımacılığı'nda tavsiyesini "al"dan düşürdü. Tahminlerini ve fiyat hedefleriniyse korudu.

Raporda, üç şirketin hisselerinin Mart ayında görülen düşük seviyelerinden üç haftada sert yükseliş kaydettiği belirtildi. Buna göre Pegasus yüzde 116, TAV yüzde 34, THY yüzde 24 değer kazandı. BIST 100 Endeksi'yse aynı dönemde yüzde 11 yükseldi.

Havacılık hisselerinin koronavirüs salgını öncesi seviyelerden artık çok uzak olmadığı belirtilen HSBC raporunda, "İşletmeler için olası temel görünüm ile uyuşmazlık görüyoruz." ifadesine yer verildi.

Kurumun 26 Mart tarihli EEMEA havacılık sektörü raporunda, şirketlerin aylık sabit maliyetlere yönelik güçlü nakit karşılığının ve doğru zamanda gelen devlet desteğinin, operasyonel nakit üretiminin olmadığı aylarda dayanmasına yardımcı olan faktörler olduğu belirtilmişti.

O zamandan bu yana maliyet tasarruf adımlarının da ek tampon oluşturabileceği ifade edilirken, bununla birlikte son dönemdeki fiyat hareketlerinin bankanın önceki pozitif görüşünü bozduğu vurgulandı.

Kısa zaman içinde toparlanma olacağına yönelik iyimser beklentilerin kontrolü ele aldığı, ancak temel göstergelerdeki toparlanmanın dikkate değer bir gecikmeyle gelme riski taşığının altı çizildi.

Raporda, "Talebin Haziran'dan itibaren kademeli olarak iyileştiği baz senaryomuz etrafında formülleştirdiğimiz tahminlerimiz değişmedi. Ancak toparlanma hızından dolayı risklerin bir miktar aşağı yönlü olduğunu düşünüyoruz." dendi.

Kurumun fiyat hedefleri, Pegasus için 40.1 TL, THY için 11.4 TL ve TAV için 21.5 TL ile değişmedi.

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa Hisse Yorumları
Yorumlar