Hedef fiyatını yükseltti, 'AL' tavsiyesi verdi

Yapı Kredi Yatırım, Enka İnşaat için hedef fiyatını 12,4 TL'den 18,7 TL'ye yükseltti, tavsiyesini "Al" olarak sürdürdü

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Yapı Kredi Yatırım, Enka İnşaat için hedef fiyatını 12,4 TL'den 18,7 TL'ye yükseltti, tavsiyesini "Al" olarak sürdürdü.

Raporda yer alan detaylar şöyle;

Enka için hedef fiyatımızı 12,4 TL’den 18,7 TL’ye yükseltirken tavsiyemizi %43 getiri potansiyeli ile AL olarak devam ettiriyoruz.

Hedef fiyatımızı güncellememizin altında yatan sebepler; i) makro varsayımlarımızdaki değişiklikler, ii) enerji varlıklarına dair daha yüksek makul değer tahminimiz ve iii) 9A21’de beklentilerimizin çok üzerinde gerçekleşen operasyonel performans.

Enka aynı zamanda Model Portföy’de yer almakta olup giriş yaptığı Mart 2021 tarihinden beri %52 düzeyinde yüksek bir rölatif getiri sağladı. Enka’nın çoğunluğu döviz bazlı 42,5 milyar TL olan mevcut net nakit pozisyonu piyasa değerinin %60’ına denk geliyor ve şirkete çok önemli bir defansif karakter kazandırıyor.

Buna ek olarak 2022 tahminleri üzerinden 2,6x olan FD/VAFÖK çarpanı göz ardı edilemeyecek derecede düşük seviyede. Ayrıca şirketin benimsediği geri alım stratejisi hisseye aşağı yönlü ciddi bir korunak sağlıyor. Bu sağlam defansif yapının hisseyi desteklemeye devam edeceğini düşünüyoruz.

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa Hisse Yorumları
Yorumlar