Hisse değerlendirmesi - 15 Temmuz 2016

Ak Yatırım, model portföyünde güncelleme yaptı

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

 Ak Yatırım, aylık portföyünde güncelleme yaptı.

   


Ak Yatırım'ın konu ile ilgili raporunda şu değerlendirme yapıldı:

"En Çok Beğendiğimiz Hisseler


Gübretaş’ı en çok beğendiğimiz hisseler arasından çıkarıyoruz.

   


Gübre Fabrikaları’nı en çok beğendiğimiz hisseler arasından çıkarmaya karar verdik. Bu tercihimizin sebebi, 25 Haziran 2016’da şirketi model portföyümüze ekledikten sonra şirketin güçlü bir performans sergileyerek %12,3 değer kazanması ve piyasanın %7,3 üzerinde getiri sağlaması oldu. Kısa vadede yukarı yönlü hareketi destekleyecek katalizör, şirketin MENA bölgesinde olası bir hammadde üreticisi satın alması olabilir. Hedef fiyatımız olan 6,5 TL’ye göre sadece %8’lik yükseliş potansiyeli kalan Gübretaş’ın 2016T F/K ve FD/FAVÖK rasyosu ise sırasıyla 9,2x ve 13,6x’dır.

   


Değişiklik sonrası en çok beğendiğimiz hisseler:   Aygaz, Bimeks, Çimsa, Emlak GYO, Garanti Bankası, Kardemir D, Soda Sanayi ve TSKB’dir.


En Az Beğendiğimiz Hisseler Değişiklik yoktur.

   


Şu an için en az beğendiğimiz hisseler:  Anadolu Efes, şu an için en az beğendiğimiz hisseler arasında yer alıyor

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa
Yorumlar