Hissede "Al" tavsiyesini korudu

Deniz Yatırım, Tekfen Holding için 28,90 TL hedef fiyatla "al" tavsiyesini korudu

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Deniz Yatırım, Tekfen Holding için 28,90 TL hedef fiyatla "al" tavsiyesini korudu.

Raporda yer alan detaylar şöyle:

Genel değerlendirme: Tekfen, yılın ilk çeyreğinde, yıllık bazda %74 azalışla 105 milyon TL seviyesinde net kar açıkladı. Aynı dönemde net kar marjı geçtiğimiz sene aynı döneme göre 8,9 puan azalarak %2,0 seviyesinde gerçekleşti. Yılın ilk çeyreğinde satış gelirleri yıllık bazda %40 artarak 5.296 milyon TL seviyesinde gerçekleşti. FAVÖK de yıllık %82 azalışla 92 milyon  TL seviyesinde gerçekleşti. 1Ç22’de FAVÖK marjı yıllık bazda 12,0 puan azalarak %1,7 seviyesinde gerçekleşti.

Tekfen 1Ç22’de 641 milyon TL mühendislik & taahhüt ve 20 milyon TL tarımdan net zarar ederken 333 milyon TL kimya sanayi, 60 milyon TL hizmet,368 milyon TL yatırımdan net kar elde etmiştir.

15.7 milyon TL mühendislik & taahhüt, 13.7 milyon TL kimya sanayi, 4.1 milyon TL tarımsal üretim, 136.7 milyon TL hizmet, 0.7 milyon TL yatırım olmak üzere toplam 170.9 milyon TL yatırım harcaması gerçekleşmiştir.

Mühendislik & Taahhüt: Şirketin Suudi Arabistan’da devam eden Haradh Projesinin süresi işveren kaynaklı sebeplerle 2022 yılı sonuna kadar uzamış, süre uzamasının 2022 yılına maliyet etkisi 60 milyon Amerikan Doları olarak hesaplanmıştır. Hesaplanan maliyet etkisi mali tablolara yansıtıldığından ilk çeyrekte marj negatif gerçekleşmiş olup, maliyet artışının işverenden talep edilmesine yönelik çalışmalar devam etmektedir.

4Ç21 sonu itibariyle yaklaşık 1,25 milyar ABD Doları seviyesinde olan kalan iş miktarı, 2022 yılı başında Katar’da alınan projenin katkısı ile birlikte, 1Ç22 sonu itibariyle 1,4 milyar ABD Doları olarak gerçekleşmiştir, yurtdışındaki kalan iş miktarı, tüm işlerin %97’sini oluşturmaktadır (%47 Orta Doğu, %47 Hazar Bölgesi, %3 Rusya ve %3 Türkiye).

Kimya Sanayi: 2021 yılında Avrupa’da başlayan enerji krizi Ukrayna – Rusya savaşı nedeniyle artarak devam etmiştir, Avrupa’da bazı amonyak tesisleri üretimlerine ara vermiş veya kapasite azaltımı yoluna gitmiştir. Amonyak, pril üre, kükürt, DAP, amonyum nitrat ve MOP fiyatlarında yüksek fiyat artışları gerçekleşmiştir. Global piyasalarda yaşanan gelişmelerin ve Türk Lirası’nın değer kaybının etkisiyle artan gübre fiyatları çiftçilerin alım gücünü zorlaştırmıştır.

2021 yılında uygulamaya alınan gübre ihracat kısıtlamaları 2022 yılında da sürdürülmüştür. İhracat ancak bazı ürünlerde özel izinle limitli olarak yapılabilmektedir. Yurtiçi pazardaki talep soruna ek olarak ihracat kısıtlamalarıyla birlikte birinci çeyrekte üretim düşük kapasitede devam etmiştir.

1Ç22’de toplam yurt içi klasik gübre satışları %32 oranında azalmıştır. Azalışın arkasındaki ana sebepler 2021 yılında fiyat artışı beklentilerinin sebep olduğu erken alımlar ve fiyatlarda düşüş yaşanacağı beklentisi ile gelen ertelemeler olmuştur. Özel Gübre satışları bir önceki yıla göre %77 düşüş göstermiştir.

Kimya-Gübre kısmında 2022 yıl sonu beklentileri; i) toplam satış miktarı 1,75 milyon ton ii) yurt içi Pazar payı %28 iii) kapasite kullanım oranı %70’dir. Tarımsal Üretim: Alanar Meyve’nin Al-sat ve hasat faaliyetleri Mayıs ayında başlamaktadır. Şirket Mayıs ayına kadar sezona hazırlık faaliyetleri yapmaktadır.

Hizmetler: TAYSEB’in 2022 yılı ilk çeyreğinde toplam gelirleri bir önceki yılın aynı dönemine göre %189 artış göstererek 96 milyon TL, Toros Tarım’a ait akaryakıt istasyonlarındaki satışlarda yılın ilk çeyreğinde bir önceki seneye göre ciroda %157 artış göstererek 60,5 milyon TL, 2022 yılı ilk çeyreğinde önceki yılın aynı dönemine göre artan komisyon gelirleri ile Tekfen Sigorta’nın cirosu %41 büyüyerek 8 milyon TL ve 2022 yılının ilk çeyreğinde Tekfen Turizm’in cirosu bir önceki yılın aynı dönemine göre %87 artarak 29,7 milyon TL olmuştur.

2022 Baz beklentisi; i) Dökme Katı/Sıvı-Genel Kargo Elleçleme Miktarı 4 milyon ton ii) Petrol Ürünleri Tankları Doluluk Oranı ise %29 olarak hedeflenmiştir.

Telekonferansın ardından tahminlerimizde herhangi bir değişikliğe gitmiyoruz. Tekfen için 12-aylık hedef fiyatımızı 28,90 TL, önerimizi de AL olarak sürdürüyoruz.

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa Hisse Yorumları
Yorumlar