Hissede hareket yaratacak 5 şirket haberi

Ziraat Yatırım tarafından günlük olarak hazırlanan günün önemli şirket haberleri yayımlandı. Borsada işlem gören şirketlerden yer alan haberler arasında günün öne çıkan 5 şirket haberi var.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Ziraat Yatırım tarafından günlük olarak hazırlanan günün önemli şirket haberleri yayımlandı. Borsada işlem gören şirketlerden yer alan haberler arasında günün öne çıkan 5 şirket haberi var.

Emlak Konut GYO (EKGYO, Nötr): Şirket projelerinden olan İstanbul Tuzla İçmeler Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı İşi (Tual Artı) tasfiye edilmiştir.

Turkcell (TCELL, Sınırlı Negatif): Şirketimiz tarafından 10.08.2018 ve 23.10.2018 tarihlerinde yapılan özel durum açıklamalarında yer alan 2016 hesap dönemine ilişkin Katma Değer Vergisi ve Özel İletişim Vergisi yönünden sınırlı vergi incelemesi sonucunda Büyük Mükellefler Vergi Dairesi Başkanlığı tarafından Şirket aleyhine gerçekleştirilen tarhiyata ilişkin olarak gecikme faizi dahil toplam 122,1mn TL'nin ödenmesi konusunda Vergi İdaresi ile uzlaşma sağlanmıştır. Uzlaşılan tutar, yasal vade süresi içerisinde vergi dairesine ödenecektir.

Türk Hava Yolları (THYAO, Nötr): Türk Hava Yolları (THY) Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı, şirketin 2020'de filosunun yanında uçuş ağını da genişletmeye odaklanacağını belirterek, "Bu bağlamda, Malabo (Ekvator Ginesi), Haneda (Japonya), Newark (ABD) ve Vancouver (Kanada) noktalarının uçuş ağımıza katılması için tüm süreçleri tamamladık." dedi.
Kaynak: Dünya

Tümosan (TMSN, Nötr): Şirketin 16.04.2018 tarihinde "8x8,10x10,12x12 Tekerlekli Tank Taşıyıcı, Konteyner Taşıyıcı ve Kurtarıcı Araç Projesi" ile ilgili olarak T.C. Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı'na sunduğu teklife ilişkin değerlendirme çalışmaları devam etmektedir. Teklifin geçerlilik tarihinin 30.06.2020 tarihine uzatılmasına ilişkin T.C. Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı yazısı şirkete ulaşmış olup, şirket ilgili yazı kapsamında teklifini uzatmıştır. Proje ile ilgili önemli gelişmeler kesinleştiği aşamada kamuoyu ve yatırımcılarımız ile paylaşılacaktır.

GENTAŞ (GENTS): Şirket bağlı ortaklığı Genart Mob.Tasarım San.ve Tic.A.Ş.nin 24/12/2019 Tarihinde Yapılan Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı Sonuçları Bolu Ticaret Sicili Müdürlüğünde 31/12/2019 tarihinde tescil edilmiştir. İlgili tescil sonrası Şirketin Ünvanı "GENMAR YAPI ÜRÜNLERİ DAĞITIM PAZARLAMA SANAYİ VE TİC.A.Ş." olmuş, Yeni sermayesi ise 38,5mn TL'ye yükseltilmiştir. Bu artırımda Gentaş A.Ş. nin ödeyeceği nakit sermaye tutarı 967,01 TL dir. Bu artırım sonrası Genmar Yapı A.Ş. de ortaklık oranı %62,70 oranına ulaşmıştır.

 

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa
Yorumlar