Hissede hareket yaratacak 5 şirket haberi

Ziraat Yatırım tarafından günlük olarak hazırlanan günün önemli şirket haberleri yayımlandı. Borsada işlem gören şirketlerden yer alan haberler arasında günün öne çıkan 5 şirket haberi var.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Ziraat Yatırım tarafından günlük olarak hazırlanan günün önemli şirket haberleri yayımlandı. Borsada işlem gören şirketlerden yer alan haberler arasında günün öne çıkan 5 şirket haberi var.

Akbank (AKBNK, Sınırlı Negatif): Hazine ve Maliye Bakanlığı Sigortacılık Genel Müdürlüğü tarafından, Banka'ya 94,7mn TL idari para cezası uygulanmasına ve sigorta aracılığı faaliyetinin 15 gün süre ile 30 Ocak 2020 ile 13 Şubat 2020 tarihleri arasında geçici olarak durdurulmasına karar verilmiştir. İdari para cezası, %25 peşin ödeme indiriminden yararlanılarak ödenecek ve belirtilen tarihler arasında sigorta aracılığı faaliyeti durdurulacaktır. Aksigorta (AKGRT, Sınırlı Negatif),Avivasa Emeklilik (AVISA, Sınırlı Negatif)

Global Yatırım Holding (GLYHO, Nötr): Şirket'ii dolaylı bağlı ortaklığı Global Ports Holding Plc (GPH), bağlı ortaklığı Creuers del Port de Barcelona SA (Creuers)'in, Autoridad Portuaria de Malagas'ın (Malaga Liman Başkanlığı'nın) Malaga Kruvaziyer Limanı'nda sahip olduğu %20'lik payını 1,5 milyon Euro bedelle satın aldığını Şirkete bildirmiştir. Bu alım sonrasında Creuers'in Malaga Kruvaziyer Limanı'ndaki payı %100'e çıkarken, GPH'in Malaga Kruvaziyer Limanı'ndaki efektif payı ise %49,6'dan %62'ye yükselmiştir. Söz konusu gelişme, GPH'in mümkün ve kendi takdirince uygun gördüğü durumlarda azınlık hisselerini piyasa değeri üzerinden satın alma stratejisi ile paralellik göstermektedir. 

Karsan Otomotiv (KARSN, Pozitif): Karsan, Polonya'nın Plock Belediyesi için açılan otobüs ihalesini kazandı. Karsan, ihale kapsamında Plock Belediyesi'ne 8 metre sınıfında ürettiği Atak modelinden toplamda 7 adet teslim edecek.

Yapı Kredi (YKBNK, Sınırlı Negatif): Hazine ve Maliye Bakanlığı Sigortacılık Genel Müdürlüğü tarafından Bankaya toplam 187,1mn TL idari para cezası uygulanmasının uygun görüldüğü bildirilmiştir. Söz konusu idari para cezası %25 peşin ödeme indiriminden yararlanılarak ödenecektir.

Fonet Bilgi Teknoloji (FONET): Hatay İl Sağlık Müdürlüğü ile "36 ay süreli Sağlık Bilgi Yönetim Sistemi (SBYS) Hizmet Alımı" sözleşmesi 3,8mn TL bedelle 24/01/2020 tarihinde imzalanmıştır.

 

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa Hisse Yorumları
Yorumlar