Hissede hareket yaratacak 5 şirket haberi

Ziraat Yatırım tarafından günlük olarak hazırlanan günün önemli şirket haberleri yayımlandı. Borsada işlem gören şirketlerden yer alan haberler arasında günün öne çıkan 5 şirket haberi var.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Koç Holding (KCHOL, Nötr): Uluslararası derecelendirme kuruluşu Standard & Poor's Financial Services (S&P) tarafından Şirket ilgili yıllık gözden geçirme çalışması tamamlanmış ve Şirket'in uzun vadeli kredi notu "BB-", kısa vadeli kredi notu "B" ve görünümü durağan olarak teyit edilmiştir. S&P raporunda, kredi göstergelerinin daha yüksek bir derecelendirme notuna işaret etmesine rağmen, Şirketin kredi notunun ülkenin "transfer ve konvertibilite" değerlendirmesi ile sınırlı olduğu vurgulanmaktadır.

Sasa Polyester (SASA, Sınırlı Pozitif): 11 Mart 2020 tarihinde Sasa payları ile ilgili olarak 6,80-7,00 TL fiyat aralığından 1.500.000 TL toplam nominal tutarlı alış işlemi Şirket tarafından gerçekleştirilmiştir. Bu işlem sonucunda Şirket'in sahip olduğu toplam pay 5.707.087 TL nominal değere, %0,6876 orana ulaşmıştır. Şirket 22 Kasım 2017 tarihli yönetim kurulu kararı kapsamında toplam 26.029.921 TL'lik alım yapmıştır.

Turkcell (TCELL, Nötr): Şirket, ING Bank A.Ş. iştiraki ING European Financial Services Plc ile 5 yıl vadeli, yıllık faiz maliyeti EURIBOR + %1,95 olan 50mn EUR tutarında yeşil kredi finansman sözleşmesi imzalamıştır. Yeşil Kredi Prensipleri dahilinde yenilenebilir enerji, enerji verimliliği, çevreci dijital servisler ve yeşil binalar gibi alanlardaki yatırımlarda kullanılacak olan kredi, 5 yıllık vadesi sonunda tek seferde geri ödenecektir.

Global Yatırım Holding (GLYHO, Nötr): Global Yatırım Holding'in dolaylı bağlı ortaklığı Global Ports Holding, Port Akdeniz'in (Antalya) satışı ile ilgili potansiyel bir alıcı ile münhasıran görüşmelere başladı. Global Ports Holding'in hissedarı Global Yatırım Holding'den KAP'a yapılan açıklamada nihai sonuç ile ilgili herhangi bir zamanlama ve kesinlik bulunmadığı ifade edildi. Global Ports Holding'in Goldman Sachs ile varlık satışı, stratejik yatırım ve ortaklıkları içeren değerlendirme yaptığı geçen sene Temmuz ayında duyurulmuştu.(Kaynak: Reuters)

RTA Laboratuvarları (RTALB): Şirketin maliki bulunduğu gayrimenkul üzerine fabrika binası yapılması hususunda Söylemez Kauçuk Otomotiv Sanayi Ticaret Ltd Şti. ile 05.03.2020 tarihinde bir Eser sözleşmesi akdedildiği ve Fabrika Binasının tamamlanması ile gayrimenkulün, Söylemez Kauçuk Otomotiv Sanayi Ticaret Ltd. Şti 'ne 8mn TL karşılığı devri hususunda Satış vaadi sözleşmesi akdedildiği kamuya açıklanmıştır. Söz konusu anlaşmalar kapsamında 11.03.2020 tarihinde, 5mn TL'lik avans ödemesi alınmış olup kalan 3mn TL'lik bakiye gayrimenkulün devri sırasında alınacağı duyurulmuştur.

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa Hisse Yorumları
Yorumlar