Hissede hareket yaratacak 7 haber

Ziraat Yatırım tarafından günlük olarak hazırlanan günün önemli şirket haberleri yayımlandı. Borsada işlem gören şirketlerden yer alan haberler arasında günün öne çıkan 7 şirket haberi var.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Akbank (AKBNK, Nötr): 17.04.2020 tarihinde, Serra Sabancı'nın Nitelikli Yatırımcısı olduğu Serbest Özel Fon'a, özel emir yöntemiyle beheri 5,81 TL birim fiyat ile toplam 32,3mn nominal tutarlı Akbank payı satış işlemi Serra Sabancı tarafından gerçekleştirildiği duyurulmuştur. İşlem sonucu söz konusu pay oranında doğrudan/dolaylı değişiklik olmadığı bildirilmiştir.

Coca-Cola İçecek (CCOLA, Sınırlı Negatif): Rekabet Kurulu'nun Coca-Cola Satış ve Dağıtım AŞ (CCSD)'ye Cuma günü tebliğ edilen 15.04.2020 tarihli yazısında; 02.04.2020 tarihli karar ile Şirketin iştiraki olan CCSD hakkında yürütmekte olduğu ön araştırma neticesinde; Rekabetin Korunması Kanunun ihlal edilip edilmediğinin belirlenmesi amacıyla CCSD nezdinde soruşturma açılmasına karar verildiği belirtilmekte olup, bu kapsamda, şirketden savunma talep edilmiştir.

Çimsa (CIMSA, Nötr): 17.04.2020 tarihinde, Serra Sabancı'nın Nitelikli Yatırımcısı olduğu Serbest Özel Fon'a, beheri 7,05 - 7,08 TL birim fiyat aralığı ile toplam 382.300 nominal tutarlı Çimsa payı satış işlemi Serra Sabancı tarafından gerçekleştirildiği duyurulmuştur. İşlem sonucu söz konusu pay oranında doğrudan/dolaylı değişiklik olmadığı bildirilmiştir.

Ege Endüstri (EGEEN, Nötr): 2019 yılı net dönem karından yeni yasal düzenlemeye göre ortaklara dağıtılabilecek tutar olarak hesaplanan 56,4mn TL'nin 24 Nisan 2020 tarihinde ödeneceğini, bakiyenin, yasal düzenlemeler çerçevesinde belirlenen/belirlenecek tarihte dağıtılacağı açıklanmıştır.

Mavi (MAVI, Sınırlı Pozitif): COVID-19 pandemisi kapsamında 29 Mart'ta geçici olarak faaliyetine ara veren Mavi Türkiye online alışveriş sitesi ve e-ticaret kanalları, 17 Nisan'da yeniden açılmıştır.

Şişe Cam (SISE, Nötr) : 17 Nisan 2020 tarihinde Trakya Cam (TRKCM, Sınırlı Pozitif) payları ile ilgili olarak 3,33 - 3,39 TL fiyat aralığından 2.120.240 TL toplam nominal tutarlı alış işlemi Şirket tarafından gerçekleştirilmiştir. Bu işlemle birlikte Trakya Cam Sanayii sermayesindeki Şirket payları %71,76 sınırına ulaşmıştır. Aynı tarihte, Anadolu Cam Sanayii (ANACM, Sınırlı Pozitif) payları ile ilgili olarak 3,48-3,50 TL fiyat aralığından 1,2mn TL toplam nominal tutarlı alış işlemi Şişe Cam tarafından gerçekleştirilmiştir. Bu işlemle birlikte Anadolu Cam sermayesindeki Şirket payları %78,13 sınırına ulaşmıştır. Son olarak yine aynı tarihte, Soda Sanayii (SODA, Sınırlı Pozitif) payları ile ilgili olarak 5,69 - 5,72 TL fiyat aralığından 492bin TL toplam nominal tutarlı alış işlemi Şişe Cam tarafından gerçekleştirilmiştir. Bu işlemle birlikte Soda Sanayii sermayesindeki Şirket payları %62,94 sınırına ulaşmıştır.

Vestel Elektronik (VESTL, Sınırlı Pozitif): Standard & Poor's Vestel Elektronik'in kredi notunu "SD"den "CCC-"ye yükseltirken, notun görünümünü negatif olarak belirlemiştir.

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa Hisse Yorumları
Yorumlar