Hissede hareket yaratacak 7 şirket haberi

Ziraat Yatırım tarafından günlük olarak hazırlanan günün önemli şirket haberleri yayımlandı. Borsada işlem gören şirketlerden yer alan haberler arasında günün öne çıkan 7 şirket haberi var.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Ziraat Yatırım tarafından günlük olarak hazırlanan Borsa İstanbul'da işlem gören günün önemli şirket haberleri yayımlandı. Borsada işlem gören şirketlerden yer alan haberler arasında günün öne çıkan 7 şirket haberi var.

Alarko GYO (ALGYO, Nötr): Şirket'in portföyünde yer alan Fethiye Hillside Beach Club Tatil Köyü' nün 30.12.2019 tarihli değerleme raporu değerleme Kuruluşu tarafından revize edilmiştir. Buna göre düzeltme sonrası taşınmazın piyasa değeri 584mn TL'den 618,5mn TL'ye çıkmıştır.

Anadolu Efes (AEFES, Sınırlı Pozitif): Anadolu Efes'in konsolide satış hacmi, yılın son çeyreğinde yıllık bazda %7,2 oranında artış gösteren uluslararası bira operasyonlarının ve Türkiye meşrubat operasyonlarının güçlü performansı sayesinde %2,4 oranında büyüme kaydetmiştir. Buna göre, Anadolu Efes'in konsolide satış hacmi 2019 yılının tamamında, düşük-orta tek haneli büyüme beklentisi doğrultusunda yıllık bazda %1,9 oranında artışla 110,9 mhl'ye ulaşmıştır.

Halk  GYO (HLGYO, Sınırlı Pozitif): Şirket portföyündeki projelere ait, 2019 yılı 4. çeyrek (01.10.2019 - 31.12.2019) dönemine ilişkin satış rakamları açıklanmıştır. Buna göre; Eskişehir Panorama Plus Projesi'nde, toplamda 576 m² satılabilir alana sahip, 3 adet bağımsız bölüm, tapu devri ile KDV hariç 1,7mn TL tutarla satılmıştır.  Bizimtepe Aydos Projesi'nde (Halk GYO-Vakıf GYO Adi Ortaklığı %50-50),  toplamda 6,1bin m² satılabilir alana sahip, 40 adet bağımsız bölüm, KDV hariç 26,1mn TL tutarla satılmış olup, bu satışın 4 adedi ön ödemeli konut satış sözleşmesi ile 36 adedi ise tapu devri ile yapılmıştır.

Pegasus (PGSUS, Sınırlı Pozitif): Pegasus 2020 yılı beklentilerini açıkladı. Buna göre şirket 2020 yılında 10 adet uçak artışı ile %12-14 oranında kapasite artışı öngörürken, iç hat doluluk oranını yıllık bazda yatay, dış hat doluluk oranında ise yıllık bazda 1-1,5 puanlık artış öngörmektedir. Şirket 2020 yılında iç hat birim gelirlerinde 10-15TL artış öngörürken, dış hat birim gelirlerinde ise Euro bazlı yatay-hafif düşüş beklemektedir. Şirket ayrıca misafir başına 1-1,5 Euro yan gelir öngörmektedir. Şirket 2020 yılında 210-250mn Euro net kar beklerken, FAVÖK marjını da %32-32,5 aralığında öngörmektedir. Şirket 2020 yılı ortalama brent petrol fiyatını 65 dolar/varil olarak tahmin etmektedir.

Vakıfbank (VAKBN, Nötr): Banka yönetim kurulunun 10 Ocak 2020 tarihli kararıyla, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme kurulu tarafından yayınlanan "Bankalarda İyi Ücretlendirme Uygulamalarına İlişkin Rehber" kapsamında özellikli çalışanlara yapılacak değişken ödemelere ilişkin olarak azami 500.000 TL tutarında Banka D Grubu hisse senedi geri alımının yapılmasına karar verilmiştir.

Acıselsan Acıpayam Selüloz (ACSEL): 2019 yılı içerisinde mevcut üretim tesislerinde yapılan iyileştirme, ilave ve ek yatırımlar ile üretim kapasitesinin yıllık 8.400 tondan yıllık yaklaşık 12.000 tona yükselmiştir. 2020 yılı içerisinde yeni yatırımlar ile birlikte yıllık üretim kapasitesinin yaklaşık 13.500 tona çıkarılması hedeflenmektedir.

Orge Enerji Elektrik Taahhüt (ORGE): Şirketin, Muğla/Fethiye'de inşası devam etmekte olan Seke Tur Otel Projesi'nin elektrik taahhüt işlerine yönelik olarak verdiği 10,6mn TL+KDV tutarındaki teklifin kabul edildiği Özyer Grup-Fethiye Enerji Sanayi ve Ticaret A.Ş. tarafından Şirkete iletilmiştir. İşveren ile alt yüklenici sözleşme görüşmelerine en kısa sürede başlanacaktır. İşin 2020 yılı içerisinde bitirilmesi planlanmaktadır.

 

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa
Yorumlar