Hissede hareket yaratacak 8 şirket haberi

Ziraat Yatırım tarafından günlük olarak hazırlanan günün önemli şirket haberleri yayımlandı. Borsada işlem gören şirketlerden yer alan haberler arasında günün öne çıkan 8 şirket haberi var.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Arçelik (ARCLK, Sınırlı Negatif): Şirket’in Genel Kurulunda sunulan kar payı dağıtım telifi reddedilmiş ve karın dağıtılmayarak olağanüstü yedeklere aktarılmasına karar verilmiştir. Arçelik yönetim kurulu daha önce hisse başına 0,73994 TL brüt kar payı dağıtımını genel kurul onayına sunacağını belirtmişti.

Anadolu Efes (AEFES, Nötr): Anadolu Efes ile Tek-Gıda İş Sendikası arasında 01 Eylül 2019-31 Ağustos 2021 dönemine ilişkin toplu iş sözleşmesi görüşmeleri anlaşma ile sonuçlandı. Anadolu Efes'ten KAP'a yapılan açıklamaya göre, imza aşamasında olan sözleşme kapsamında sendikalı çalışanlara birinci yıl için aylık ücretlere brüt 900TL/ay ve her kıdem yılı için 5 TL zam yapıldı. Sözleşmenin ikinci yılı için ise brüt aylık ücretlere TÜFE artış oranı + %3 artış ve seyyanen brüt 120 TL/ay zam yapılacak.

Anadolu ISUZU (ASUZU, Nötr): Tüm dünyayı etkisi altına alan Covid-19 etkilerini azaltmaya yönelik alınan önlemler çerçevesinde, tedarik ve teslimat süreçlerindeki aksamalar değerlendirilerek; şirketin üretim faaliyetlerine 30.03.2020 tarihinden başlamak üzere 9 gün süreyle ara verilmesi kararlaştırılmıştır. Üretim dışında kalan operasyonlar şirketin İş Sürekliliği Planı ve çalışanların sağlığına yönelik tedbirler çerçevesinde devam edecektir. 1 Nisan – 30 Haziran 2020 tarihleri arasında kısa çalışma yapılması için Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Çalışma ve İş Kurumu Genel Müdürlüğü'ne başvuruda bulunulmuştur.

Vestel Elektronik (VESTL, Nötr) Vestel Beyaz Eşya (VESBE, Nötr):Tüm dünyayı etkisi altına alan Koronavirüs salgını ve en büyük pazar olan Avrupa'nın salgının yeni merkezi haline gelmesi ve buna bağlı olarak yurt dışı müşterilerilerden gelen sipariş erteleme talepleri nedeniyle, üretiminin büyük bir bölümünü ihraç eden Şirketler, 30 Mart – 5 Nisan tarihleri arasında bir hafta süre ile üretime ara verecektir. Üretim dışında kalan faaliyetler ise alınan çeşitli sağlık ve güvenlik tedbirleri çerçevesinde devam edecektir.

Alarko Carrier (ALCAR, Nötr): Şirket Yönetim Kurulu 26.02.2020 tarihinde yapılmasına karar verilen 2019 yılı olağan genel kurul toplantısının; COVID-19 virüs salgını, beraberinde gelen seyahat kısıtlamaları ve genel toplum sağlığı gereklilikleri göz önüne alınarak, hastalığın ülkemizde yayılmasının önlenmesine dair tedbirler çerçevesinde iptal edilmesine, izleyen genel kurul toplantısına ilişkin çağrının 6102 sayılı Türk Ticaret Kanunu çerçevesinde yapılmasına karar verilmiştir.

FM İzmit Piston (FMIZP): Tüm dünyayı etkisi altına alan Covid-19 (Corona) Virüsü etkilerini azaltmaya yönelik alınan önlemler çerçevesinde; otomotiv üreticilerine yapılan satış ve teslimat süreçlerindeki aksamalar değerlendirilerek; 30 Mart 2020'den itibaren iki hafta süreyle üretim çalışmalarına ara verilmesi kararlaştırılmıştır.

Smartiks Yazılım (SMART): Şirket 25.03.2020 tarihinde RSM İşletme Hizmetleri Danışmanlığı A.Ş. ile "Bilgisayar Destekli Tesis Yönetimi Hizmetleri " konulu sözleşme imzalamıştır. Sözleşme hizmet tutarı 2.340.000 TL'dir.

Vakıf GYO (VKGYO, Nötr): Şirket, 230mn TL olan çıkarılmış sermayesinin %100 oranında artırılarak tamamı nakit karşılığı olmak üzere 460mn TL'ye çıkarılmasına ilişkin İzahnamenin onaylanması için SPK’ya gerekli başvuruda bulunulduğunu duyurmuştur.

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa Hisse Yorumları
Yorumlar