Hissede hareket yaratacak 8 şirket haberi

Ziraat Yatırım tarafından günlük olarak hazırlanan günün önemli şirket haberleri yayımlandı. Borsada işlem gören şirketlerden yer alan haberler arasında günün öne çıkan 8 şirket haberi var.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Otokar (OTKAR, Sınırlı Pozitif): Eshot Genel Müdürlüğü'nün açmış olduğu, 170 adet solo tip dizel otobüs ve 134 adet körüklü tip dizel otobüs tedariki ve araçların 5 yıllık bakımını içeren ihalede en iyi fiyat Şirket tarafından verilmiştir. İhale sonucunun kesinleşmesi için, Kamu İhale Kanunu hükümleri çerçevesinde, alıcı kurumdan sözleşme imzalanmasına ilişkin davet mektubunun gelmesi beklenecektir. Otokar hisseleri dün %2,18 primle günü kapattı. Söz konusu ihaleye Karsan (KARSN, Sınırlı Negatif) da teklif vermişti. Karsan hisseleri dün %1,98 düşüşle günü kapattı.

Sasa Polyester (SASA, Nötr): 3907.69.00.00.00 Gümrük Tarife İstatistik Pozisyonu altında kayıtlı Polyester PET Cips ithalatında son dönemde görülen artış üzerine, Türkiye Cumhuriyeti Ticaret Bakanlığına bağlı İthalatta Korunma Önlemlerini Değerlendirme Kurulu tarafından korunma önlemi soruşturması açılmasına karar verilmiştir. Söz konusu karar 11 Haziran 2020 tarihli Resmi Gazete'de yayınlanmıştır.

Tat Gıda (TATGD, Nötr): Süt ve süt ürünleri işkolunda stratejik alternatiflerin değerlendirilmesi amacıyla finansal danışmanlık hizmeti alınması için 3 Aralık 2019 tarihinde bir kurum yetkilendirilmiştir. Söz konusu görevlendirme çerçevesinde çalışmalar sürdürülmekle birlikte, görevlendirme tarihinden sonra yaşanan gelişmeler de dikkate alınarak üzerinde çalışılan stratejik alternatiflere dair bu aşamada herhangi bir somut karar alınmamıştır. 3 Aralık 2019 tarihinde yapılan görevlendirmenin kamuya açıklanması, süreçte Şirketin rekabet ve pazarlık gücünü olumsuz yönde etkileyebileceğinden, Özel Durumlar Tebliği'nin 6'ncı maddesi kapsamında ertelenmiştir. İşbu açıklama, bilginin gizliliğinin bu aşamadan sonra sağlanamayacağı anlaşıldığından yapılmıştır.

Türk Hava Yolları (THYAO, Nötr): Türk Hava Yolları Genel Müdürü Bilal Ekşi, koronavirüs nedeniyle durdurulan ABD uçuşlarının 19 Haziran'dan itibaren başlayacağını açıkladı. Türk Hava Yolları ABD uçuşlarına yeniden başlama kararı aldı. Koronavirüs nedeniyle durdurulan uçuşlar 19 Haziran'da başlayacak. Kuzey Amerika'ya yapılacak uçuşlar ilk olarak Chicago, Washington DC ve Los Angeles olacak. Haftada 3 uçuş olarak planlamalar yapılacak. Los Angeles'a uçuşlar 24 Haziran'da başlayacak. Kaynak: Hürriyet

Zorlu Enerji (ZOREN, Nötr): Zorlu Enerji Elektrik Üretim AŞ Yönetim Kurulu, Şirket'in iştirakleri aracılığı ile Türkiye'de yürütülen elektrikli araç sarj istasyonu satışı, kurulumu ve işletmesini kapsayan faaliyetleri ile bu konudaki projelerinin Avrupa Birliği ve çevre ülkelere taşınması ve ilgili ülkelerde bu kapsamda faaliyet gösterilmesi amacıyla Hollanda'da Şirket'in doğrudan %100 oranında hissedarı olacağı 30.000 Euro sermayeli ZES B.V. unvanlı yeni bir şirket kurulmasına karar vermiştir.

Anel Elektronik (ANELE): Proje alt yüklenicisi IRIS Construction and Industrial Tourism and Trading WLL şirketi ile Katar Devletinde mukim şirket bağlı ortaklığı ANEL MEP Maintenance and Operations LLC arasında, Katar Semaisma West Projesi işçilik, montaj, test ve devreye alma mekanik işleri kapsamında 7,1mn Katar Riyali (yaklaşık 2mn ABD Doları) tutarında altyüklenici sözleşmesi imzalanmıştır.

Avrasya Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (AVGYO): Şirketin hisselerinin tamamına sahip olduğu Gürcistan'da kurulu Metro Avrasya Gürcistan Gayrimenkul Yatırım JSC'nin Gürcistan borsasında halka açılmasına karar verilmiş olup, halka arz süreçlerinin yürütülmesi konusunda Metro Avrasya Gürcistan Gayrimenkul Yatırım JSC şirketi yetkilidir.

İhlas Holding (IHLAS): Şirket, bağlı ortaklıklarından 200mn TL sermayeli İhlas Yayın Holding A.Ş.'nin yapacağı %125 oranındaki bedelli sermaye artırımına hissesi oranında katılmaya ve sermaye artırımı işleminde satılamayıp kalan pay olması halinde, şirket tarafından alım taahhüdünde bulunulmasına karar vermiştir.

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa Hisse Yorumları
Yorumlar