Hissede hareket yaratacak şirket haberleri

Ziraat Yatırım tarafından günlük olarak hazırlanan günün önemli şirket haberleri yayımlandı. Borsada işlem gören şirketlerden yer alan haberler arasında günün öne çıkan 7 şirket haberi var.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Aselsan (ASELS, Nötr): Aselsan Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Haluk Görgün, yerli solunum cihazı için ASELSAN'da bir üretim hattı kurulmasına başlandığını açıkladı. Görgün, yayımladığı video mesajında, yerli start-up BİOSYS'nin yerli solunum cihazı geliştirme projesine Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı'nın davetiyle katıldıklarını, projede BAYKAR makinenin de bulunduğunu vurguladı.

Özak GYO (OZKGY, Nötr): Covid-19 salgınının yayılmasını önlemek amacıyla Şirket portföyündeki varlıklardan Bulvar 216 Alışveriş Merkezi (içerisinde faaliyet gösteren Eczane hariç olmak üzere) ve Ela Quality Resort Hotel'in faaliyetleri geçici süre ile durdurulmuştur. Bu kapsamda Yönetim Kurulu tarafından söz konusu taşınmazların hizmete kapatıldığı 15 Mart - 30 Nisan 2020 tarihleri arasında kapalı olan kiracılardan kira bedeli alınmamasına karar verilmiştir. Portföyde yer alan diğer gayrimenkullerin faaliyetleri ve Büyükyalı projesinin satış & teslim süreçleri devam etmekte olup, Yönetim Kurulunca alınan karar kapsamında oluşacak gelir kaybının çeşitlendirilmiş portföy yapısı ve gelir kaynakları dikkate alındığında kısıtlı düzeyde olması beklenmektedir.

Pegasus (PGSUS, Nötr): Pegasus 2019 yılı faaliyetlerine ilişkin net dağıtılabilir dönem kârının tamamının olağanüstü yedekler hesabına aktarılması kararını genel kurulda onayladı.

TAV Havalimanları Holding (TAVHL, Nötr): TAV Havalimanları'nın Mart ayında hizmet verilen yolcu sayısı bir önceki yılın aynı ayına göre, İstanbul Atatürk Havalimanı hariç tutulduğunda, virüs salgınının etkisiyle, %56 oranında azalarak 2,2 milyona gerilemiştir. Aylık bazda hem yurtiçi hem de yurtdışı havalimanlarının tamamında gerileme kaydedilmiştir. Yurtiçi havalimanlarında en yüksek daralma %54 ile Ankara Esenboğa Havalimanında gerçekleşirken, yurtdışında ise Medine Havalimanı yolcu sayısı %75 oranında gerilemiştir.

TAV'ın Ocak- Mart dönemi hizmet verdiği yolcu sayısı ise İstanbul Atatürk Havalimanı hariç, özellikle Mart ayındaki sert düşüşün etkisiyle %23 oranında azalarak 10,6mn olmuştur.

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa Hisse Yorumları
Yorumlar