Hissede hareket yaratacak şirket haberleri

Ziraat Yatırım tarafından günlük olarak hazırlanan günün önemli şirket haberleri yayımlandı. Borsada işlem gören şirketlerden yer alan haberler arasında günün öne çıkan 4 şirket haberi var.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Çemtaş Çelik (CEMTS, Sınırlı Pozitif): Şirket, 20.07.2020 tarihli açıklamasında "Covid-19 seyahat kısıtlamalarının halen devam etmesi nedeni ile Mercedes Benz Türk (MBT) firması tarafından yapılması planlanan saha ziyaretinin iptal edilmiş olduğu, yeni üretim hattı onayı için gerekli teknik dokümanların Mercedes Benz Türk (MBT) firması ile dijital ortamda paylaşılmış olduğu ve firmadan onay beklendiği ve yeni üretim hattı onayı sonrası bu hatta da seri üretime geçileceği ve ayrıca MAN firmasına mevcut denge çubuğu üretim hattından Temmuz ayı sonu itibari ile seri üretime başlanılacağı" açıklanmış idi. İlgili teknik dokümanlar Mercedes Benz Türk (MBT) firması tarafından değerlendirilmiş ve yeni üretim hattı onayı alınmıştır. MAN firmasına mevcut denge çubuğu üretim hattından seri üretime başlanmıştır. Çin'de başlayıp ardından Dünya'da hayatı durduran covid-19 pandemi nedeniyle azalan kamyon ve otobüs üretim rakamları, hem Türkiye'de hem de Avrupa'da tekrar yükselişe geçtiği, ana sanayi firmalarının mevcut programlara göre; Eylül, Ekim, Kasım ve Aralık dönemindeki üretim rakamlarının, pandemi öncesi dönemdeki gibi olacağı öngörüldüğü belirtilmiştir. Hisse dün günü %7,1 oranında artışla kapamıştır.

Klimasan Klima (KLMSN, Nötr): Şirket'in fabrika binasına bitişik konumda yer alan, May Et Ürünleri ve Gıda Sanayi Tic. Ltd. Şti.'nin mülkiyetinde bulunan arsa 7,8mn TL bedel ile satın alınmıştır.

Migros (MGROS, Nötr): Şirket'in 6 adet Migros, 2 adet Migros Jet ve 1 adet Toptan formatında toplam 9 satış mağazası Ağustos ayı içerisinde hizmete açılmıştır. 31 Ağustos 2020 itibariyle Şirket'in mağaza sayısı, yurtiçinde 2.250 ve yurtdışında ise iştirakleri vasıtasıyla 42 olmak üzere toplam 2.292'dir.

Ayen Enerji (AYEN): Şirketin bağlı ortaklığı Ayel Elektrik Üretim Sanayi ve Ticaret A.Ş.'nin devir alma yoluyla Şirket ile birleşmesine, devrolan şirketin hisselerinin %100'üne sahip olunması nedeniyle, sermaye şirketlerinin kolaylaştırılmış şekilde birleştirilmesine karar verildiği duyurulmuştur.

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa Hisse Yorumları
Yorumlar