Hissede hedef fiyatını yükseltti

Vakıf Yatırım, dördüncü çeyrek bilançosunda beklentilerin üzerinde kar yazan Erdemir için hedef fiyatını 16,70 TL'den 18,00 TL'ye yükseltti, tavsiyesini 'Tut' olarak korudu.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Vakıf Yatırım'ın konu ile ilgili raporunda şu değerlendirme yapıldı:

"Erdemir, 4Ç20’de beklentilerin yüzde 17 üzerinde, yıllık 7 kat artışla 1,86 mlr TL net kar açıkladı.

Çelik fiyatlarındaki hızlı hareketin operasyonel performansı desteklemesinin yanı sıra ertelenmiş vergi geliri, net karın tahminlerimizi aşmasında etkili oldu.

Şirket 2020 sonuçları ile birlikte mart ayında hisse başına brüt 1,85 TL nakit kar payı dağıtımı kararını, yine mart ayında gerçekleştirilecek genel kurulun onayına sunacağını açıkladı.

Hem beklentilerin üzerindeki sonuçlar hem de mart ayındaki kar payı dağıtım kararının hisse performansını desteklemesini bekliyoruz.

Erdemir için 16,70 TL seviyesindeki hedef fiyatımızı 18,00 TL seviyesine güncelliyor, kısa vadeli “Endeksin Üzerinde Getiri” önerimizi ve uzun vadeli “TUT” tavsiyemizi koruyoruz. Şirket hisseleri son bir ayda endeksin yüzde 3 üzerinde performans sergiledi.

EREGL EREGLI DEMIR VE CELIK FABRIKALARI T.A.S.
Daha fazla detay için tıklayınız
Alış 41.22
Satış 41.24
Değişim 0.78%
Son Değer 41.22
En yüksek 41.42
En düşük 39.98
Haftalık Değişim -0.7966%
Aylık Değişim -1.4061%
Yıllık Değişim 1.7679%

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa Hisse Yorumları
Yorumlar