Hisseyi araştırma kapsamına aldı

Gedik Yatırım, Anadolu Grubu Holding’i 37,20 TL hedef fiyat ve 'endeksin üzerinde getiri' tavsiyesi ile araştırma kapsamına aldı

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Gedik Yatırım, Anadolu Grubu Holding’i 37,20 TL hedef fiyat ve 'endeksin üzerinde getiri' tavsiyesi ile araştırma kapsamına aldı

Gedik Yatırım konu ile ilgili raporunda, şunu belirtti:

Raporda şu değerlendirme yapıldı:

Anadolu Grubu Holding (AGHOL)
Öneri: Endeksin Üzerinde Getiri
Son Kapanış: 22,80

Hedef Fiyat: 37,20
Potansiyel Getiri: %63

Anadolu Grubu Holding hızlı tüketim ürünlerine odaklanmış uluslararası  ortaklıkları bulunan bir holding şirketi olarak ön plana çıkmaktadır. 

Bira, meşrubat ve perakende segmentleri borç hariç net aktif değerinin %80’ini oluşturmaktadır. Bira segmentinde AB Inbev ile başarılı bir  ortaklığı bulunan şirket meşrubat tarafında ise Coca-Cola Company ile  iş birliği yapmaktadır. Migros ise Türkiye’nin öncü perakende şirketi  olarak yüksek büyüme vadetmektedir.

İştirak edilen şirketlerin başarılı faaliyet performansı ile konsolide FAVÖK büyüme göstermektedir. Şirketin düzeltilmiş konsolide FAVÖK  rakamının 2021 yılında 2020 yılındaki 8.4 milyar TL’nin oldukça  üzerine çıkarak 9.8 milyar TL seviyesine ulaşmasını bekliyoruz. Bu  artışta özellikle Coca-Cola ve Migros’un faaliyet karındaki  iyileşmenin etkisi olacaktır. Gelirlerdeki coğrafi çeşitlilik ve  bulunduğu ülkelerdeki potansiyel bu büyümenin ve karlılığın devam  etmesini sağlayacaktır.

Ana işkolu dışındaki segmentlerin payının azalması ile etkili portföy  yönetimi dikkat çekmektedir. Anadolu Grubu Holding geçtiğimiz on yıl  içerisinde Alternatifbank ve gayrimenkul gibi birçok ana faaliyet dışı  işkolundan başarılı bir şekilde çıkmayı başarmıştır.  Bunun yanında

Migros gibi bir şirketi portföyüne katarak hızlı tüketim ürünlerine  olan odaklanmasını daha da güçlendirmiştir. Bundan sonra da grubun ana  işkoluna olan odaklanmasını pekiştirirken bu işkolu dışında kalan  segmentlerden ise gerektiğinde çıkış yapabileceğini düşünüyoruz.

Kurlardaki volatiliteye rağmen net borç pozisyonundaki iyileşme devam  ediyor. Şirket konsolide Net Borç/FAVÖK rasyosunu geçtiğimiz dönem  içerisinde başarılı bir şekilde 1.4x (1Y21) seviyesine kadar indirmeyi  başarmıştır (1Y20: 2.1x, 1Y19: 2.7x, 1Y18: 3.6x). Bunda iştiraklerin  yükselen karlılıklarıyla birlikte artan nakit yaratma kabiliyeti,  etkin bilanço yönetimi ve ana faaliyet dışı varlık satışları da etkili  olmuştur. Bu stratejinin devam etmesini ve orta vadede portföy  optimizasyonunun da katkısı ile Net Borç/FAVÖK çarpanındaki  gerilemenin devam etmesini bekliyoruz.

Riskler: Regülasyonlardaki olası değişiklikler veya vergi  ayarlamalarının biracılık segmenti karlılığına olası etkisi. Rekabette  olası artış. Ekonomik durgunluk. Emtia fiyatlarındaki oynaklık sonrası  maliyetlerin etkilenmesi.

Anadolu Grubu Holding’i Endeksin Üzerinde Getiri tavsiyesi ile Araştırma kapsamına alıyoruz. Holding şu anda %33’lük NAD iskontosu  ile işlem görse de borç pozisyonundaki azalış trendi, hızlı tüketim  ürünlerine olan konsantrasyonu ve yüksek halka açık şirket portföyü  ile bu iskontoyu azaltma potansiyeli taşımaktadır. Yaptığımız net  aktif değer çalışması uyguladığımız %30 iskonto ile 37.20TL hedef  fiyat ve %63 yükseliş potansiyeline işaret etmektedir.   

Analizin tamamı için:

http://e.gedik.com/click/558ef42bb2e74e1cb0392b47/6156a13960366700010ecd15/558ef288b2e74e1cb038f94c/6156a146adc4080001e89b6d

 

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa Hisse Yorumları
Yorumlar