İki aracı kurum Garanti'yi portföyünden çıkardı

Deniz Yatırım ve Gedik Yatırım Garanti Bankası'nı model portföyünden çıkardı.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Deniz Yatırım, Garanti Bankası'nı model portföyünden çıkarırken, hisse için 18,70 TL hedef fiyatla "al" tavsiyesini korudu.

Gedik Yatırım ise Garanti Bankası'nı model portföyünden çıkardı.

Raporda yer alan detaylar şöyle:

Deniz Yatırım: GARAN’ı Model Portföyümüzden çıkarıyoruz. 19 Haziran 2020'de dahil ettiğimiz Garanti Bankası'nı (GARAN) %88 nominal getiri sağlamasının ardından Model
Portföy'ümüzden çıkartıyoruz. Hisse için AL olan önerimizi ve hisse başına 18.70 TL olan hedef fiyatımızı koruyoruz.

Gedik Yatırım: Garanti Bankası’nı çıkartma nedeni: Hisseyi 25 Ocak 2022 tarihinde (1) beklediğimiz güçlü kar ivmesi (2) BBVA’nın geri alım programının sağladığı yükselme ve azalttığı hisse volatilite riski nedenleri ile portföyümüze eklemiştik.

Bu süreçte hisse mutlak %31, rölatif %8,3 getiri sağladı. BBVA’nın geri alım programı 18 Mayıs 2022’de sona erecek. Garanti’nin benzeri olan iki özel banka olarak Akbank ve Yapı Kredi’nin son dönemde Garanti hisseleri sabit kalırken %20 düştüğünü göz önünde bulundurduğumuzda, Garanti hisselerinin geri alım sonrası oynaklığa maruz kalma riskinden dolayı Garanti Bankası’nı model portföyümüzden çıkartıyoruz.

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa Hisse Yorumları
Yorumlar