İki hissede 'AL' tavsiyesini sürdürdü

Yapı Kredi Yatırım, Ford Otosan ve Tofaş hissesi için AL tavsiyesi verdi.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Yapı Kredi Yatırım, Ford Otosan ve Tofaş hissesi için AL tavsiyesi verdi.

Raporda yer alan detaylar şöyle:

Nisan 2022’de binek ve hafif ticari oto satışları yıllık bazda yaklaşık %2 azalarak 60,0 bin adet olarak gerçekleşti.

Binek oto hacimleri %6’lık bir daralma sergilerken hafif ticari araç hacimleri ise %10 büyüdü. Nisan ayındaki toplam hacimler son 10 yıllık ortalamanın da yaklaşık %5 altında kaldı. Genel performans yıllık değişim olarak önceki aylara göre daha iyi düzeydeydi.

4A22 döneminde ise toplam hacimler 212 bin adet olurken yıllık %18 düşüş sergiledi (binek: %21, hafif ticari: -%10). Verileri piyasadan daha iyi performans sergilemelerinden ötürü TOASO ve FROTO için olumlu olarak değerlendiriyoruz. Ancak özellikle DOAS açısından piyasanın belirgin şekilde gerisinde kaldığı için olumsuz olarak değerlendiriyoruz.

TOASO’nun binek araç hacmi Nisan ayında 5,5 bin adet oldu. Bu yıllık bazda %6’lık bir düşüşe denk geliyor. Bu daralma Egea’nın görece zayıf performansından kaynaklandı. Nisan ayında binek araçta şirketin pazar payı yıllık bazda 0,6 puan düşüşle %12,1 oldu. 4A22 döneminde ise pazar payı %11,8 olurken bir önceki yıla göre 1,1 puan daraldı.

Hafif ticari araç segmentinde ise satış adedi Nisan ayında yıllık bazda %35 yükselerek segmentin %10’luk büyümesine göre çok daha iyi gerçekleşti. Böylece hafif ticaride şirketin toplam pazar payı yıllık bazda 4,7 puan yükselerek %26,8 oldu. 4A22 döneminde ise %26,1 payla yıllık bazda 5,4 puan gelişim kaydetti

Toplamda yıllık bazda satışlar Nisan ayında yatay kalırken pazar payı 0,4 puan artarak %14,9 oldu. 4A22’de toplam pazar payı ise %15,2 olurken yıllık bazda 0,4 puan yükseldi. TOASO için 12 aylık 112,4 TL hedef fiyatla AL önerimizi koruyoruz.

FROTO’nun toplam yurt içi satışları N aisanyında 6,1 bin adet olurken yıllık bazda %12 arttı. Bu düşüş toplam piyasa performansına göre çok daha iyi gerçekleşti. Hafif ticari araç satışlarında %25’lik bir hacim büyümesi yaşayan şirketin pazar payı Nisan ayında yıllık bazda 4,1 puan artarak %35,1 oldu.

4A22’de ise pay %34,0 olurken bir önceki yıla göre 0,4 puan daraldı. Bu daralmaya rağmen şirket segmentteki açık ara lider pozisyonunu korudu. Binek araçta ise şirketin yıllık bazda Nisan ayında satış adedi geçen yıla göre %26 daralarak 1,0 bin oldu. Böylece şirketin toplam pazar payı Nisan ayında yıllık bazda 1,3 puan artarak %10,2 oldu. 4A22 döneminde ise pazar payı %9,6 olurken yıllık bazda 0,2 puan azaldı.

FROTO için 12 aylık 374,4 hedef fiyatla AL önerimizi koruyoruz. Hisse aynı zamanda model portföyümüzde yer almaya devam ediyor.

DOAS ise Nisan ayında binek araç ve hafif ticari segmentlerinde piyasanın çok gerisinde kaldı. Toplam perakende hacim yıllık bazda %19 düşerken şirketin pazar payı da yaklaşık 3,2 puan gerilemeyle %15,4 oldu. 4A22 döneminde ise pazar payı %14,2 olurken önceki yılda %19,3 düzeyindeydi. Yılın başından beri yaşanan bu zayıflık özellikle iç piyasada yaşanan arz sıkıntısından kaynaklandı.

Nisan ayında binek araç segmentinde %14’lük daralma yaşanırken hafif ticari segmentinde ise yıllık bazda %59 küçülme gerçekleşti.

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa Hisse Yorumları
Yorumlar