İki hissede 'Endeksin Üzerinde Getiri'

Ak Yatırım, Anadolu ve Trakya Cam için 5,30 TL hedef fiyat ile 'Endeksin Üzerinde Getiri' tavsiyesini korudu. Raporda her iki şirketin de beklentilerin üstünde kar açıkladığına vurgu yapıldı.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Değerlendirme şu şekilde:

"Anadolu Cam 4 Ç 19 ’da 99 milyon TL net kar açıkladı, bizim 76  milyon TL beklentimizi operasyonel sonuçların tahminlerimizi aşması  ile geçerken, piyasa tahmini olan 91 milyon TL’nin hafif üzerinde  gerçekleşti Satış gelirlerinin ve marjların tahminlerin üzerinde  gerçekleşmesi, net kardaki olumlu sürprizin ana sebepleri oldu.

Beklentilerin üzerinde oluşan 4 Ç 19 performansının, hisse üzerinde  olumlu etki yapmasını bekliyoruz Ancak, sonuçlardan ziyade, hisse  performansı üzerinde Şişe Cam’ın aldığı birleşme kararı sonrası ortaya  çıkacak olan rasyolar etkili olacaktır Anadolu Cam için hesapladığımı  ayrılma hakkı 4 440 TL/hisse, dünkü kapanışın 3 altındadır Şu an içinAnadolu Cam için 5 30 TL hedef fiyatımızı ve “Endeksin Üzerinde Getiri” tavsiyemizi koruyoruz."

TRAKYA CAM

"Trakya Cam 4 Ç 19 ’da 259 milyon TL net kar açıklayarak piyasa beklentisi olan 155 milyon TL’yi ve bizim 150 milyon TL tahminimizi geride bırakmış oldu Net kar performansının piyasa beklentisini  aşmasında en büyük etkenin vergi tarafında toplamda 93 milyon TL’lik  gelirin etkili olduğunu görüyoruz (AK Yatırım tahmini 44 milyon TL  vergi gideri idi) Operasyonel sonuçlara baktığımızda ise, hem bizim  hem de piyasa beklentileri ile uyumlu gerçekleşti Yıllık bazda 6 artış  kaydeden ciro bizim tahminimizin 3 konsensüsün ise 2 üzerinde gerçekleşirken, FAVÖK marjı olan 15 1 beklentileri karşıladı Konsensus  net kar tahminin üzerinde gerçekleşen net kar rakamı hisse üzerinde  kısa süreli ve sınırlı bir olumlu etki yaratabilir Ancak, sonuçlardan  ziyade, hisse performansı üzerinde Şişe Cam’ın aldığı birleşme kararı  sonrası ortaya çıkacak olan rasyolar etkili olacaktır Trakya Cam için  hesapladığımı ayrılma hakkı 3 484 TL/hisse, dünkü kapanışın 4  üzerindedir Şu an için Trakya Cam için 4 20 TL hedef fiyatımızı ve  “Endeksin Üzerinde Getiri” tavsiyemizi koruyoruz."

 

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa Hisse Yorumları
Yorumlar