İki hisseyi radarına aldı, 'AL' verdi

Gedik Yatırım, Kardemir D’yi 7,22 TL hedef fiyat, Erdemir'i 17,99 TL hedef fiyatla araştırma kapsamına aldı. Aracı kurum her iki hisse senedi için de ‘AL’ tavsiyesi verdi.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Gedik Yatırım, Kardemir D’yi 7,22 TL, Erdemir'i 17,99 TL hedef  fiyat ve her iki hisseyi de 'AL' tavsiyesi ile araştırma kapsamına  aldı.

Detaylar şu şekilde:

"Küresel çelik talebi pandemiden çıkış umutlarıyla yükselişe  geçti. Son dönemde aşıların da etkisiyle ekonomik toparlanmayla ilgili  beklentilerin ön plana çıkması emtialara olan talebi artırıyor.

Özellikle yılın ilk yarısında pandeminin etkileriyle birlikte düşen  çelik talebinin 2020 yılının ikinci yarısında ve özellikle aralık  ayıyla birlikte yükseliş içerisine girdiği görülüyor. Küresel  ekonominin 2020 yılındaki %3’lük daralmanın ardından 2021 yılında %5  civarında büyüyeceği beklentisi ile birlikte demir çeliğe olan talep  bu paralelde artış gösteriyor.

Küresel taleple birlikte hammadde kaynaklı sıkıntılar ürün  fiyatlarının artmasını sağlıyor. Türkiye HRC fiyatları aralık ayında  bir önceki aya göre %27 artarken taleple birlikte demir cevheri  fiyatlarındaki yükseliş bu artışı destekliyor. Uzun çelik fiyatları da  benzer şekilde artarken özellikle pandemiyle birlikte hurdada yaşanan  arz baskısı ile tırmanışa geçen hurda fiyatları ürün fiyatlarındaki  artışı destekliyor.

Erdemir’i “Al” tavsiyesi ile Araştırma kapsamına alıyoruz. İNA ve  benzer şirket çarpanlarını kullanarak yapmış olduğumuz değerleme Erdemir için hisse başına 17.99TL’lik bir hedef fiyata ve %21 artış  potansiyeline işaret ediyor. Hisse şu anda 2021 yılı öngörülerimize  göre 4.5x FD/FAVÖK ve 7.1x F/K çarpanlarından işlem görürken bu  rakamlar yurtdışı benzer şirketler ortalaması olan FD/FAVÖK için 6.5x  ve F/K için 14x’ün altında bulunuyor.

Türkiye’nin en büyük entegre çelik üreticisi olan Erdemir artan  çelik fiyatlarından olumlu etkilenecektir. Özellikle demir cevheri  hammaddesinin %15’ini yurtiçindeki kendi madenlerinden temin eden  şirketin demir cevherindeki artışın maliyetleri üzerindeki artışı  sınırlandırması beklenebilir. Bunun yanında kömür fiyatlarının da  önceki senelere göre daha makul seviyelerde olması karlılığa olumlu  yansıyacaktır. Bu beklentiler ışığında Erdemir’in FAVÖK’ünün 2020  yılında beklediğimiz 877 dolardan 2021 yılında 1,318 milyon dolara  çıkması beklenebilir.

Erdemir ayrıca yüksek temettü oranıyla ön plana çıkan bir  şirkettir. Son beş yılda karının ortalama %88’ini temettü olarak  dağıtan şirketin 2020 yılında pandemi nedeniyle getirilen temettü  tavanı sonrasında yine normal seviyelere dönmesi beklenebilir. 2021  yılı karından dağıtılacak temettünün %6.6 civarında bir temettü  verimine işaret etmesini bekliyoruz.

Kardemir’i (D) “Al” tavsiyesi ile Araştırma kapsamına alıyoruz. Şirketle ilgili yapmış olduğumuz İNA değerlemesi %28’lik artış  potansiyeli ile hisse başına 7.22TL’lik hedef fiyata işaret ediyor.

Şirket 2021 beklentilerimize göre 3.0x FD/FAVÖK ve 4.9x F/K  çarpanlarıyla işlem görürken benzer şirketler çarpanları FD/FAVÖK için 6.5x ve FK için 14x seviyelerinde bulunuyor.

Artan ürün fiyatları ve Kardemir’in avantajlı maliyet yapısı  karlılığı destekleyen unsurlar olarak ön plana çıkıyor. Özellikle  artan hurda fiyatları nedeniyle entegre olmayan üreticilere göre  avantajlı konumda olan Kardemir büyük kısmını yerel kaynaklardan  aldığı demir cevheri ile maliyetlerini de kontrol altında tutmayı  başarıyor. Bu sayede şirketin FAVÖK’ünün 2020 yılında beklediğimiz 1,215 milyon TL’nin oldukça üzerine çıkarak 2021 yılında 2,367 milyon TL seviyesine ulaşmasını bekliyoruz.

Kardemir’in 2021 yılında artan karlılıkla yüksek nakit yaratması  beklentimiz doğrultusunda net borcunda da önemli bir iyileşme  olacağını öngörüyoruz. Eylül 2020 itibariyle FAVÖK’ünün 2.7 katı olan 1.9 milyar TL seviyesinde net borcu olan şirketin 2021 yılında borcunu  FAVÖK’ünün 0.3 katı seviyesine indirmesini bekliyoruz. "

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa Hisse Yorumları
Yorumlar