İkinci çeyrekte 7,016 milyon TL net kar

Garanti BBVA Yatırım, Vakıfbank için hedef fiyatını 5,00 TL'den 5,30 TL'ye revize ederken, "endekse paralel getiri" tavsiyesini korudu.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Garanti BBVA Yatırım, Vakıfbank için hedef fiyatını 5,00 TL'den 5,30 TL'ye revize ederken, "endekse paralel getiri" tavsiyesini sürdürdü.

Raporda yer alan detaylar şöyle:

NET FAİZ MARJI BEKLENTİLERDEN DAHA İYİ

Vakıfbank 2Ç22’de 7,016mn TL net kar açıkladı. Açıklanan kar bizim beklentimiz olan 6,314mn TL ve piyasa beklentisi olan 6,658mn TL’nin hafif üzerinde gerçekleşmiştir.

Vakıfbank’ın karı çeyreklik bazda %134, yıllık bazda ise %963 arttı. Özkaynak karlılığı ise 1H22’de %30.3 oldu. Bankanın net faiz marjı beklentimizden daha iyi gelirken, banka ek olarak 2mlr TL tutarında serbest karşılık ayırdı. Bu karşılık olmasaydı, özkaynak karlılığı %37’ye yükselecekti.

ÖNE ÇIKAN NOKTALAR

Bilanço: TL krediler çeyreklik %16 civarında büyürken, YP ise aynı dönemde %5.2 küçüldü. Fonlama tarafında ise TL mevduatlar çeyreklik %11.8 büyürken, YP mevduat ise %4.3 büyüdü. Böylece, kredi mevduat oranı 2.1puan azalarak %95 oldu. Marj: Vakıfbank’ın net faiz marjı çeyreklik bazda artan menkul kıymet getirileri ve güçlenen kredi makası ile 220baz puan arttı ve %5 oldu.

Komisyon gelirleri tarafında banka ödeme sistemleri ve nakdi kedilerin desteği ile 1H22’de yıllık %114 büyüdü. Aktif kalitesi. Bankanın NPL oranı 15 baz puan azaldı ve %2.6 oldu. Çeyreklik bazda yakın izlemedeki kredilerin toplam içerisindeki payı ise 55baz puan azaldı ve %9.5 oldu. Net kredi risk maliyeti bu dönemde 235baz puan oldu (2021: 102 baz puan). Banka ayrıca bu çeyrekte ek 2mlr TL serbest karşılık ayırdı ve toplam serbest karşılık büyüklüğünü 4mlr TL’ye taşıdı.

PİYASA ETKİSİNİN HAFİF OLUMLU OLMASINI BEKLİYORUZ

Beklentilerin hafif üzerinde sonuçlardan dolayı, bilançonun piyasa etkisinin hafif olumlu olmasını bekliyoruz. Hisse için “Endekse Paralel” tavsiyemizi koruyoruz, yeni hedef fiyatımız 5.30TL’dir.

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa Hisse Yorumları
Yorumlar