İngiltere'den Türkiye merkezli iki şirkete yaptırım kararı

İngiltere, Rusya'ya askeri ekipman sağladığını öne sürdüğü İran, Dubai, Slovakya ve İsviçre merkezli bazı kişi ve kurumlara yeni yaptırımlar getirdi. Türkiye merkezli iki şirket, "Turkik Union" ve "Azu International" da listede yer aldı.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

İngiltere, Rusya-Ukrayna savaşında Moskova yönetimine "askeri teçhizat desteği sağladığı" belirtilen kişi ve kurumlar hakkında yeni yaptırımlar açıkladı.

Uygulamaya alınan 25 yeni yaptırım arasında Türkiye merkezli iki şirket (Turkik Union ve Azu International) dışında; İran, Dubai, Slovakya ve İsviçre'den isimler ve kurumlar bulunuyor.

İngiltere Dışişleri Bakanı James Cleverly, söz konusu yaptırımlarla alakalı yaptığı açıklamada, "Bugün açıklanan dönüm noktası niteliğindeki yaptırımlarla Rusya'nın cephaneliği daha da azaltılacak ve Putin'in şu anda zor durumda olan savunma sanayisini destekleyen tedarik zincirlerindeki ağ kapatılacak." dedi.

Öte yandan İngiltere hükümeti, bu tedarik zincirinin içinde bulunan ve Rusya'nın savaş alanında kullandığı askeri ekipmanlardaki elektronik sistemleri ithal eden üç Rus şirketine de 22 yeni yaptırım getirdi.

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa Şirket Haberleri
Yorumlar