İş Bankası 55 milyon lira ceza ödedi

İş Bankası, 110 milyon lira tutarındaki idari para cezası için Ticaret Bakanlığı'yla uzlaşmaya gitti. Banka, söz konusu cezayı yüzde 50 indirimle 55 milyon lira olarak ödedi.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Türkiye İş Bankası,  2013 ve 2014 yıllarındaki bireysel kredi uygulamaları nedeniyle gerçekleştirilen denetim ve cezaya ilişkin Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) açıklama yaptı.

KA'ta yer alan açıklamada, 19 Aralık 2013'te başlayan ilk denetimi takiben, 29 Haziran 2019'da başlatılan ikinci denetim sonucu 2013 ve 2014 yıllarındaki bireysel kredi uygulamalarına ilişkin düzenlenen idari para cezasıyla ilgili olarak  Ticaret Bakanlığı ile uzlaşma yoluna gidildiği belirtildi.

Açıklamada  şu bilgiye yer verildi: "Yasal olarak uygulanabilecek azami indirim oranı olan yüzde 50 üzerinden yapılan indirim neticesinde 110 milyon 110 bin liralık idari para cezası, 3 Mart 2021'de 55 milyon 55 bin lira olarak ödenmiş ve süreç sonuçlandırılmıştır."

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa
Yorumlar