İş Bankası C hissesi teknik analizi

Vakıf Yatırım, İş Bankası C için hedef fiyatını 7,45 TL'den 8,55 TL'ye yükseltti, tavsiyesini 'Tut' olarak sürdürdü. Raporda, 'Net faiz gelirlerindeki yükselişin yanı sıra swap giderlerinin gerilemesi ve artan iştirak gelirlerinin neticesinde 4Ç’de bankanın net karı güçlü artış gösterdi' denildi.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Vakıf Yatırım'ın raporunda şu değerlendirme yapıldı:

"Çekirdek gelirlerde güçlü artış, beklentilere paralel net kar

İş Bankası 2019 yılı son çeyreğinde yıllık %5,0, çeyreklik %71,0 artış ile bizim ve piyasa beklentilerine paralel 2,31 mlr TL net kar açıkladı.

Net faiz gelirlerindeki yükselişin yanı sıra swap giderlerinin gerilemesi ve artan iştirak gelirlerinin neticesinde 4Ç’de bankanın net karı güçlü artış gösterdi.

Diğer yandan, tahminlerimizi aşan net faiz gelirleri ve beklentimizden daha düşük seviyede gerçekleşen net ticari zarara karşın, bankanın ilave 300 mn TL serbest karşılık ayırması ile karşılık giderleri tahminimizin %74,0 üzerinde geldi. Banka’nın 4Ç’de TKO’su %6,5 düzeyine gerilerken, karşılık oranı ise %51,0’den %54,7’e çıktı. Beklentilere paralel 4Ç19 net karının hisse performansına etkisini nötr olmasını bekliyoruz.

2020 yılsonu tahminimizde yaptığımız revizyon sonucunda İş Bankası için hedef fiyatımızı 7,45 TL’den 8,55 TL’ye güncellerken, kısa ve uzun vadeli önerilerimizi koruyoruz. "

 

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa Hisse Yorumları
Yorumlar