İş GYO ISGYO hisse yorumu ve teknik analizi

Vakıf Yatırım, İş GYO için 1,60 TL hedef fiyatını ve 'TUT' tavsiyesini korudu. Raporda son 1 ayda hissenin BIST100’e göre yüzde 11,8 olumlu ayrıştığının da altı çizildi.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Vakıf Yatırım'ın konu ile ilgili raporunda şu değerlendirme yapıldı:

"(=) İş GYO (ISGYO): İş GYO 3Ç20 dönemi için beklentimizin %22,0 üzerinde, piyasa tahminlerinin ise %29,0 altında 2,8 mn TL net kar açıkladı. Böylece şirketin yılın ilk yarısında 11,9 mn TL olan net zararı 2020 OcakEylül döneminde 9,1 mn TL’ye geriledi. Şirket 2019 yılının ilk dokuz ayında ise 31,5 mn TL net zarar açıklamıştı.

Şirketin 3Ç20’de net satışları bir önceki yılın aynı dönemine göre %61,0 oranında artarak 225 mn TL ile beklentilerimize paralel gerçekleşirken, bu dönemde konut satışlarından elde ettiği gelirler yıllık %128,0 yükseliş ile 171 mn TL’ye ulaştı.

Ayrıca pandeminin ekonomi üzerine etkileri nedeniyle 3Ç’de şirketin kira gelirleri yıllık %17,4 düşüş ile zayıf seyrini korudu. Buna karşın, artan konut satış gelirlerinin etkisi ile 2020 Ocak-Eylül döneminde şirketin toplam gelirleri yıllık %14,5 yükseldi. Diğer yandan, şirketin FAVÖK’ü yılın üçüncü çeyreğinde 47,0 mn TL ile tahminlerimizin %6,0 üzerinde, piyasa beklentilerinin ise %9,0 altında gerçekleşti.

Şirketin 2020 Eylül sonu itibariyle, net borcu bir önceki yılın aynı dönemine göre %23,8 düşüş ile 991 mn TL’ye geriledi. Yorum: Şirketin 3Ç net dönem karının piyasa beklentisinin altında gerçekleşmesinin, hisse performansına yansımasının sınırlı olacağını düşünüyoruz.

Son 1 ayda BIST100’e göre %11,8 olumlu ayrışan İş GYO hisseleri için 1,60 TL olan hedef fiyatımızı ve kısa vadede “Endekse Paralel Getiri”, uzun vadede “TUT” önerimizi koruyoruz

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa Hisse Yorumları
Yorumlar