Kazanç potansiyeli yüksek 6 hisse

İntegral Yatırım'ın hazırladığı günlük BIST bülteninde teknik olarak bugün hareketli olması muhtemel hisseler paylaşıldı. Raporda ayrıca; 'Borsa endeksinde teknik görünüm ciddi şekilde bozuluyor.' tespitinde bulunuldu.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

İntegral Yatırım'ın hazırladığı günlük BIST bülteninde yer alan detaylar şöyle;

Piyasalarda Covid-19 Endişesi
Görüldüğü gibi küresel piyasalarda sert satışlar yaşandı. Bunda en büyük neden Covid-19 2.dalga satışlarının her yerde etkili olmasıydı.

Avrupa ülkeleri kısıtlamaları artırırken, Fransa, İspanya ve Almanya’da alınan kararlar ekonomide yavaşlama endişelerini yükseltti. Petrol fiyatlarındaki sert düşüş bunu gösteriyor. Aynı etkiyi borsalarda da gördük. Covid-19 2.dalga endişelerinin önümüzdeki haftalarda etkisini sürdürmesi beklenebilir. Dolayısıyla dünyada endekslerdeki zayıf seyirler sürebilir.

Borsa
Borsa endeksinde teknik görünüm ciddi şekilde bozuluyor. Son olarak Borsa endeksi 1130 seviyesindeki 50- günlük ortalamasının altında kapandı. Tekrar bu seviyenin üzerine çıkmakta başarısız kalırsa aşağıda 1095 seviyesi önemli olacak.

Bu seviye hem yükselen trend çizgisinin geçmesi hem de 50-haftalık ortalamanın
bulunması nedeni ile önemli. Endeksin 1095 desteğini kırması durumunda trend bozulmuş olacak ve bu durum sıkıntılı bir süreç başlamış olabileceğinin işaretçisi olabilir. Daha aşağıda 1060 ve 1025 destekleri bulunuyor.

Bunlara karşın endeksin 1095 seviyesi üzerinde kalması ve alıcıların gelmesi durumunda ise bu seviyelerde toparlanma gelebilir ve 1130 seviyesinin üzerinde yükselme çabaları görülebilir. Küresel borsalardaki satışları takip etmek önemli olacak. Neticesinde yaşanan düşüş sadece Borsa İstanbul’da yaşanmıyor.

Kurumun haftalık takibindeki hisseler ise şöyle;

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa Hisse Yorumları
Yorumlar