İş Yatırım: Merkez Bankası 200 baz puan indirebilir

İş Yatırım tarafından hazırlanan raporda 12 Aralık’ta yapılacak olan Para Politikası Kurulu toplantısı masaya yatırıldı. İş Yatırım, piyasa beklentisini olan 150 baz puanın üzerinde bir faiz indirimi bekliyor.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

İş Yatırım’ın Merkez Bankası faiz kararına ilişkin raporunda şu bilgiler yer aldı:

‘Merkez Bankası’nın 12 Aralık’ta yapılacak yılın son PPK toplantısında politika faizini 200 baz puan (Piyasa tahmini 150bp) indirmesini bekliyoruz. Politika faizinin %12’ye inmesi durumunda Türk lirası %1,4 ile gelişmekte olan ülke ortalamasına yakın bir reel getiri sunacak.

Gerek oynaklığa göre düzeltilmiş getiri sıralamasında üst sıralarda olmamız, gerekse ekonomide V tipi dipten dönüş işaretlerinin gelmesi nedeniyle 200 baz mpuanlık faiz indiriminin Türk lirası üzerinde önemli bir baskı yaratmasını beklemiyoruz.

Gelelim asıl önemli soruya... Merkez Bankası önden yüklemeli faiz indirimine önümüzdeki aylarda devam edecek mi, yoksa duracak mı? Biz, “Aralık ayı faiz indiriminin” önden yüklemeli son faiz indirimi olacağına inanıyoruz. Merkez Bankası’nın faiz indirimine devam etmeden önce, piyasanın %10,5’lik 2020 enflasyon tahmini ile Enflasyon Raporunda duyurulan %8,2’lik tahmin arasındaki makası beklentileri şekillendirerek daraltmaya çalışmasını bekliyoruz.’

Kategoriler Ekonomi
Yorumlar